Маск презентував чат-бот Grok на основі ШІ. Як він працює
Категорія
Технології
Дата публікації

Маск презентував чат-бот Grok на основі ШІ. Як він працює

Маск
Джерело:  online.ua

Ілон Маск показав свій перший чат-бот Grok для користувачів X Premium. За його словами, головна перевага Grok — доступ до даних X у реальному часі.

Що відомо про чат-бот Grok

Компанія мільярдера Ілона Маска з розробки штучного інтелекту xAI презентувала чат-бот Grok, який схожий на подібні моделі генерування тексту, наприклад, ChatGPT від OpenAI чи Bard від техногіганта Google.

Маск повідомив, що всі передплатники нещодавно запущеного плану X Premium Plus, який коштує 16 доларів США на місяць за доступ до соцмережі X без реклами, отримають доступ до Grok, «щойно він закінчить ранню бета-версію».

Коли вийде рання бета-версія моделі, вона стане доступною для всіх передплатників X Premium+, — написав Маск.

За його словами, головна перевага Grok — доступ до даних X у реальному часі. Він додав, що Grok також «полюбляє сарказм» і матиме «трохи гумору» у своїх відповідях.

Маск зазначив, що новий штучний інтелект «у деяких важливих аспектах є найкращим із тих, що зараз існують».

До слова, слово Grok придумав письменник-фантаст Роберт А. Хайнлайн ще в 1961 році. Воно зустрічається у його романі «Чужинець на чужій землі». Зараз цей термін використовують в технічних колах, щоб вказати на глибоке розуміння.

Meta створила чатбот-персонажів

Meta AI – це новий помічник genAI, який охоплюватиме різноманітні ресурси компанії, включаючи WhatsApp, Messenger, Instagram (і незабаром з’явиться на смарт-окулярах Ray-Ban Meta та Quest 3).

Користувач зможе взаємодіяти з ним за допомогою підказок природною мовою.

Штучний інтелект побудований на користувацькій моделі, отриманій від Meta LLaMA 2 LLM, і отримуватиме інформацію в реальному часі з Інтернету за допомогою Microsoft Bing.

Більше того, компанія також розробляє 28 «персонажів» чат-ботів, призначених для вирішення конкретних нішевих інтересів, чи то конкретні види спорту чи засоби масової інформації.

Ці особистості будуть озвучені різноманітними сучасними інфлюенсерами та знаменитостями:

  • Чарлі Д'Амеліо в ролі Коко, любительки танців

  • Кендалл Дженнер у ролі Біллі, вірної компаньйонки

  • MrBeast у ролі Зака, старшого брата

  • Наомі Осака в ролі Таміки, одержимої аніме Сейлор Сенші

  • Періс Хілтон у ролі Ембер, детектива з розгадки злочинів

  • Снуп Дог у ролі майстра підземелля.

Також в Instagram, Facebook, WhatsApp і Messenger з'явиться можливість створювати власні індивідуальні стікери. Користувачі опишуть їх словами, а ШІ їх створить.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?