Масштабна кібератака ГУР. Росіяни не можуть зняти готівку в банкоматах — джерела
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштабна кібератака ГУР. Росіяни не можуть зняти готівку в банкоматах — джерела

банкомат
Джерело:  online.ua

Безпрецедентна атака кіберфахівців ГУР МОУ на банківський сектор РФ, який задіяний у фінансуванні збройної агресії Росії, триває вже кілька днів поспіль та набирає обертів. Після ураження онлайн-сервісів провідних російських банків, інтернет-провайдерів, соцмереж та національних платіжних систем, під кіберудар потрапили й банкомати. Крім того, українській розвідці вдалося отримати доступ до баз даних російських фінансових установ. Про це повідомляє online.ua з посиланням на свої джерела в ГУР.

Головні тези:

  • Масштабна кібератака ГУР МОУ на банківський сектор російської Федерації триває вже кілька днів.
  • Російські користувачі не можуть зняти готівку через блокування карток у банкоматах після кібератаки.
  • Українські розвідники отримали доступ до баз даних російських фінансових установ, що було важливим кроком у цій операції.
  • Кіберудар поширився на онлайн сервіси, банкомати, брокерські додатки та лідерів банківського сектору РФ.

У ГУР розповіли про наслідки масштабної кібератаки на країну-агресорку РФ

За словами інсайдерів в українській розвідці, до головних банківських установ РФ, яким вже заблоковано онлайн-сервіси, доєдналися брокерські додатки і банкомати.

Станом на сьогодні користувачі низки російських банків не можуть зняти готівку, позаяк при спробі скористатися банкоматом їхні дебетові та кредитні картки відразу блокуються.

Фото: скриншот

Ба більше, вказано, що кіберфахівцям ГУР МОУ вдалося отримати доступ до великих обсягів баз даних фінансових установ, на яких здійснюється атака.

До уражених ВТБ-Банку, Альфа Банку, СебрБанку, Райффайзен банку, РСХБ Банк, Росбанк, Газпромбанку, Т-Банку та іБанку додався також російський банк «Дом.РФ». Також заблоковано роботу брокерського додатку «Т-інвестиції». Оскільки 26 липня РФ підняла ключові ставки до 18%, неможливо здійснити будь-які банківські операції через відсутність доступу до сервісних послуг, що призводить до втрати коштів населенням.

Фото: скриншот

Масштабна кібератака ГУР проти РФ триває вже кілька діб

Що важливо розуміти, кібератака проти російського фінсектору розпочалася ще вранці 23 липня.

Фахівцям з української розвідки вдалося заблокувати або ж значно ускладнити роботу:

  • платіжних систем,

  • мобільних додатків банків,

  • особистих кабінетів,

  • системи оплати послуг в громадському транспорті тощо.

Ба більше, вказано, що під удар потрапили популярні онлайн-месенжери, інтернет-провайдери та надавачі телекомунікаційних послуг, найбільші російські соціальні мережі, низка додатків, повʼязаних з наданням фінансових послуг.

Як повідомляють джерела в ГРУ МОУ, операція проти фінансових установ держави-агресорки триває.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?