Медведчук відреагував на слова Зеленського про обмін його на українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Медведчук відреагував на слова Зеленського про обмін його на українців

Медведчук відреагував на слова Зеленського про обмін його на українців
Джерело:  online.ua

Народний депутат від “ОПЗЖ” Віктор Медведчук відповів президенту Зеленському, який припустив можливість його обміну на українських полонених в Росії. Політик заявив, що у нього немає іншого громадянства, крім українського, і що озвучена президентом ідея про обмін абсолютно його не цікавить.

Джерело: заява Медведчука на сайті ОПЗЖ.

"У мене не було і немає іншого громадянства, крім українського. Я – громадянин України і буду ним, незважаючи на незаконний, злочинний тиск, який здійснюється сьогодні щодо мене владою.

Вважаю, що президенту не варто обтяжувати себе розглядом питання про обмін. Ця ідея необґрунтована, і вона мене абсолютно не цікавить", - йдеться в заяві.

Медведчук також заявив, що він не винен, а порушені проти нього кримінальні справи назвав "незаконним кримінальним переслідуванням і політичними репресіями".

Політик обіцяв "боротися за відновлення справедливості і торжество закону", а також за притягнення до кримінальної відповідальності всіх тих, хто займався його "політичним переслідуванням".

Медведчук також додав, що те, що президент, "ігноруючи конституційний принцип презумпції невинуватості, дозволяє собі міркувати про обмін, наочно демонструє, в яку правову і моральну прірву впала Україна".

Зеленський про готовність віддати Медведчука Росії

Нагадаємо, в інтерв’ю телеканалу ICTV президент Зеленський заявив, що якби Росія підтвердила наявність у народного депутата фракції "Опозиційна платформа – "За життя" Віктора Медведчука російського паспорта, то Україна розглянула б можливість його обміну на українців, незаконно утримуваних в РФ.

Наразі ж Медведчук є громадянином України і до нього застосовується українське законодавство.

Нагадаємо, 8 жовтня Віктору Медведчуку оголосили нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Політика звинувачують в причетності до зриву постачання вугілля в Україну з Південно-Африканської Республіки та організації схеми контрабанди вугілля з ОРДЛО, в результаті якої російські гібридні сили отримали понад 200 мільйонів гривень.

12 жовтня суддя Печерського районного суду відправила політика під домашній арешт, хоча в клопотанні обвинувачення йшлося про арешт з альтернативою застави в 1 мільярд гривень.

Читайте також:

  • Зеленський не проти віддати Медведчука Росії в обмін на політв’язнів.

  • Медведчука знову відправили під домашній арешт.

  • В Офісі генпрокурора оголосили про нову підозру Медведчуку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?