Meta почала тестування двох нових функцій у застосунку Threads
Категорія
Технології
Дата публікації

Meta почала тестування двох нових функцій у застосунку Threads

Threads
Джерело:  TechCrunch

Компанія Meta почала тестувати дві нові функції у застосунку Threads: в обмеженої кількості користувачів з'явиться доступ до чернеток та камери.

У Threads з’являться нові функції

Керівник Instagram Адам Моссері заявив, що наразі обидві "найбільш жадані" функції Threads доступні лише невеликій кількості людей.

Про це пише TechCrunch.

Перша функція — це чернетки, тобто можливість написати пост і зберегти його без публікації. Наразі можна створити лише одну чернетку, вона відображатиметься на нижній панелі застосунку.

Згодом Марк Цукерберг поділися ще однією новою функцією Threads. У редакторі з'явився ярлик камери, завдяки якому фото можна зробити одразу у застосунку. Проте наразі невідомо, чи будуть доступні функції для базового редагування знімків.

Що відомо про застосунок Threads

4 липня 2023 року Марк Цукерберг анонсував запуск застосунку Threads, який стане конкурентом Twitter Ілона Маска. Його рекламували уже кілька місяців.

6 липня 2023 року компанія Meta все ж таки запустила свій аналог Twitter — застосунок Threads. За перші сім годин у ньому зареєструвалися понад 10 млн користувачів. Таким чином він побив рекорд чат-бота ChatGPT зі штучним інтелектом.

Застосунок зараз доступний у більш ніж 100 країнах, в тому числі й в Україні, для користувачів iOS та Android. Користувачі Threads можуть авторизуватися через свій обліковий запис Instagram і робити публікації до 500 символів, використовуючи посилання, фотографії та відео тривалістю до п'яти хвилин.

Крім того, у Threads можна налаштувати приватність власних публікацій, щоб відповідати на них могли тільки люди, за якими ви стежите, згадані профілі чи будь-який користувач.

Однак 6 липня 2023 року стало відомо, що Twitter добиватиметься судової заборони на використання своєї інтелектуальної власності компанією Meta, звинувачуючи у її крадіжці.

У листі, який відправили Meta через кілька годин після запуску Threads, юрист Twitter Алекс Спіро звинувачує компанію у "систематичному, навмисному та незаконному присвоєнні комерційної таємниці та іншої інтелектуальної власності Twitter".

Пізніше у застосунку Threads виявили проблему: видалення акаунта автоматично видаляє instagram-сторінку користувача. Meta заявила, що працює над тим, щоб це виправити.

18 серпня 2023 року у Threads з'явилась можливість налаштування приватності власних публікацій, щоб відповідати на них могли тільки люди, за якими ви стежите, згадані профілі чи будь-який користувач. Пізніше туди також додали вкладку з репостами.

Засновник Марк Цукерберг стверджує, що станом на 27 жовтня 2023 року застосунок має майже 100 млн користувачів на місяць. Він планує розвивати продукт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?