Microsoft почне вбудовувати штучний інтелект у свої ігри
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft почне вбудовувати штучний інтелект у свої ігри

Microsoft

Компанія Microsoft оголосила про плани щодо впровадження свого ШІ-помічника Copilot в ігровий простір – у Minecraft та інші проєкти для ПК і Xbox. Очікується, що його функції допоможуть геймерам із пошуком інформації та порадами.

Що відомо про плани Microsoft щодо вбудування ШІ у ігри


Microsoft Copilot — це система на базі ШІ, в якій використовуються мовні моделі ChatGPT і Dalle-3. У Minecraft, наприклад, гравці зможуть ставити ШІ-помічнику різні запитання, наприклад, "Як зробити меч?". Отримавши запит, Copilot підкаже, де добути ресурси або відшукає в інвентарі необхідні для крафту матеріали.

У Microsoft кажуть, що використання ШІ-помічника під час геймінгу буде максимально простим і безшовним. А користувачам не доведеться вигадувати спеціальні запити — нейромережа розуміє природну мову.

ЗМІ впевнені, що наявність інструменту, який у реальному часі відповідатиме на запитання і даватиме поради, може суттєво змінити спосіб проходження ігор і навіть залишити практику пошуку гайдів у минулому. Ви просто запитаєте це у штучного інтелекту.

Коли Microsoft Copilot стане доступний охочим, поки що не говорять. І в яких ще іграх він з'явиться, поки теж невідомо. Але навряд чи Minecraft буде єдиною.

У Microsoft представили Copilot+

Як розповіли в Microsoft, це початок нової глави з інновацій штучного інтелекту на пристроях. Зазначається, що персональний комп'ютер практично повністю переосмислили. Йдеться і про кремній, і про операційну систему, рівень додатків до хмари зі штучним інтелектом в центрі тощо. У компанії підкреслили, що це стало найзначнішою зміною платформи Window за десятиліття.

У Microsoft розповіли, що в пристрої використовуються нові процесори Qualcomm Snapdragon X Elite та Plus і штучний інтелект. У компанії називають комп’ютери Copilot+ найшвидшими та найрозумнішими комп'ютерами з Windows, які коли-небудь були.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?