Microsoft створила нейромережу, що генерує відео людини за одним фото та аудіозаписом
Категорія
Технології
Дата публікації

Microsoft створила нейромережу, що генерує відео людини за одним фото та аудіозаписом

Штучний інтелект
Джерело:  Блог Microsoft

Корпорація Microsoft представила нейромережу VASA-1. Вона може генерувати реалістичні відео людини на основі однієї фотографії та аудіозапису.

Нова нейромережа Microsoft VASA-1

Нейромережа може створити реалістичне відео на основі статичного фото та одного аудіозапису.

VASA-1 здатна не тільки відтворювати рухи губ, які синхронізуються зі звуком, але також вловлювати широкий спектр нюансів обличчя та природних рухів голови.

Модель може генерувати онлайн-відео розміром 512x512 пікселів зі швидкістю до 40 кадрів в секунду з незначною стартовою затримкою.

Це прокладає шлях для взаємодії в реальному часі з реалістичними аватарами, які імітують поведінку людей у розмові, — пише Microsoft.

У компанії підкреслюють, що нейромережа не призначена для створення контенту, який використовується для оману.

Однак його все ще можна використати для зловживання. Microsoft пише, що вистпуає проти будь-якої поведінки, спрямованої на створення оманливого або шкідливого вмісту щодо реальних осіб.

Водночас там зазначили, що такі переваги, як підвищення рівності в освіті, покращення доступності для осіб із проблемами спілкування, а також терапевтична підтримка — підкреслюють важливість таких досліджень.

Ми прагнемо відповідально розробляти штучний інтелект з метою покращення добробуту людей.

Дослідники наразі вирішили не випускати продукт на ринок, доки не будуть впевнені, що їхня технологія "буде використовуватися відповідально та відповідно до належних правил".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?