Міненерго повідомляє про покращення ситуації з електропостачання в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міненерго повідомляє про покращення ситуації з електропостачання в Україні

Міненерго повідомляє про покращення ситуації з електропостачання в Україні

Ситуація зі світлом в Україні останнім часом покращилася. Причиною цього стали погодні умови, оскільки протягом останніх днів спека спадає.

Головні тези:

  • Покращення ситуації з електропостачанням в Україні наслідок спаду спеки та ремонтних робіт на об'єктах генерації.
  • Заступник міністра енергетики попереджає про ризики обстрілів Росією об'єктів енергетичної інфраструктури.
  • Україна частково скасувала графіки відключень у зв'язку з покращенням ситуації з електропостачанням.
  • Доцільно докладати зусиль для збереження цілісності та безпеки системи постачання електроенергії в умовах нестабільності.
  • Наразі прогнозується поліпшення ситуації з електропостачанням в Україні, яке пов'язане із покращенням погодних умов та ремонтними роботами.

В Україні покращується ситуація зі світлом

До цього ми мали чотири черги, були аварійні графіки відключень з об'єктивних причин. Подальше поліпшення з відключеннями пов'язано, перш за все, з покращенням погодних умов, жахлива спека спадає, за наявними прогнозами. Також це пов'язано з особливостями ремонтних кампаній на об'єктах генерації, — сказав заступник Міністра енергетики Микола Колісник.

Заступник міністра енергетики попередив про ризики нових обстрілів Росії об'єктів цивільної енергетичної інфраструктури.

На сьогодні ми маємо дефіцит, як наслідок обстрілів, 8 комплексних атак на об'єкти енергетичної інфраструктури. Це дефіцит генерації 9 гігават — досить значний об'єм. Тому завдання енергетиків на сьогодні — це втримати енергосистему в цілісності та в безпеці постачання електроенергії, — додав Колісник.

В Україні частково скасували графіки відключень

Графіки відключень світла у неділю, 21 липня, частково скасували. Світло не будуть вимикати з 12:00 до 15:00.

За вказівкою "Укренерго" відключення світла з 12:00 і до 15:00 скасували в усіх областях.

В "Укренерго" повідомили, що з 15:00 до 17:00 обленерго будуть застосовувати одну чергу відключень, а з 17:00 до кінця доби прогнозується застосування двох черг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?