Мінінфраструктури очікує стабілізації ситуації з пальним до осені
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінінфраструктури очікує стабілізації ситуації з пальним до осені

Мінінфраструктури очікує стабілізації ситуації з пальним до осені
Джерело:  online.ua

Міністерство інфраструктури України очікує, що нинішня ситуація з дефіцитом пального, яка виникла через обстріли РФ інфраструктури для виробництва та зберігання пального, буде стабілізована ближче до осені.

Джерело: міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у коментарі  Financial Times

Дефіцит пального планують вирішити до осені

Кубраков повідомив, що до осені буде підписано довгострокові контракти із закордонними постачальниками.

За його словами, на сьогодні нестача пального в Україні викликана його постачанням вантажівками та потягами через кордони.

Увесь наш імпорт - з ЄС. Раніше ми використовували лише найближчі до України країни та порти в Польщі та Румунії, зараз імпортуємо з Бельгії, Нідерландів, - зазначив міністр.

До війни Україна імпортувала через кордони з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією лише 5% пального, заявив заступник голови Офісу президента Володимира Зеленського Ростислав Шурма. Зараз цей показник становить 100%.

За його словами, Київ уже збільшив пропускну спроможність на кордонах з ЄС у десятки разів і хоче ще подвоїти цю потужність.

Фото — pixabay.com

Нагадаємо, що знищення Кременчуцького НПЗ, який був основним виробником пального в Україні, а також низки великих нафтобаз призвели до нестачі пального на АЗС.

17 травня Оперативний штаб при Кабінеті міністрів тимчасово відмовився від держрегулювання цін на бензин і дизель. В уряді наголосили, що такий крок дозволить операторам ринку наситити ринок необхідним ресурсом з європейського та інших ринків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?