Міністерка у справах ветеранів Лапутіна подала у відставку
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністерка у справах ветеранів Лапутіна подала у відставку

Верховна Рада України
Лапутіна

Юлія Лапутіна подала заяву на звільнення з посади очільниці Міністерства у справах ветеранів. Вона керувала установою з 18 грудня 2020 року.

Лапутіна хоче піти з міністерської посади

До Верховної Ради України 5 лютого надійшла заява про відставку від міністерки у справах ветеранів Юлії Лапутіної.

Про це написав постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук поінформував, що заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні.

Що відомо про Юлію Лапутіну

Юлія Лапутіна обіймала в СБУ посаду заступниці начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки. Захистила кандидатську дисертацію з психології. Довгий час працювала в контррозвідці.

На початку 1990-х, у часи створення антитерористичного центру СБУ "Альфа", Лапутіна працювала старшою офіцеркою спецпідрозділу. Брала участь в нейтралізації сепаратистського путчу в Криму в 1994 році.

Протягом 2010-2012 років була заступницею начальника Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки.

У 2014 році у складі першої об'єднаної групи СБУ працювала в окупованому Краматорську, займалася розвідкою, збором та передачею інформації. Після звільнення Краматорська від проросійських формувань ініціювала акцію "Краматорськ – це Україна", яку підхопили в інших містах.

У тому ж році Лапутіна була призначена на посаду заступника начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки

У березні 2020 року президент Володимир Зеленський присвоїв полковнику Служби безпеки України Юлії Лапутіній військове звання генерал-майора.

18 грудня 2020 року її призначили міністеркою у справах ветеранів – після того, як 15 грудня 65-річний міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб у зв'язку зі станом здоров'я написав заяву про звільнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?