Міністр оборони Ізраїлю назвав три етапи війни проти ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр оборони Ізраїлю назвав три етапи війни проти ХАМАС

Ізраїль
Джерело:  The Times of Israel

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант на засіданні комітету з питань закордонних справ і оборони парламенту своєї держави оголосив, що війна проти терористичного угруповання ХАМАС, яке здійснило напад на Ізраїль 7 жовтня, буде складатися з трьох основних етапів.

Міністр оборони Ізраїлю назвав три етапи війни проти ХАМАС

Глава Міноборони заявив, що серед цілей операцій – ліквідація ХАМАС шляхом знищення військового та управлінського потенціалу бойовиків і повне зняття будь-якої відповідальності Ізраїлю за Сектор Гази створенням “нового режиму безпеки” в анклаві.

Ми перебуваємо на першому етапі, на якому відбувається військова кампанія з повітряними ударами, а згодом і з наземними маневрами з метою знищення бойовиків і пошкодження інфраструктури для перемоги та знищення ХАМАС, – заявив Галлант.

Ізраїль запросив у США військову допомогу на 10 млрд дол

За даними трьох поінформованих посадовців, з якими спілкувалося The New York Times, пакет допомоги наразі формується Конгресом в координації з Білим домом. Він також включатиме кошти для України, Тайваню та для покращення правоохоронних заходів на американо-мексиканському кордоні.

Лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер заявив під час візиту до Тель-Авіва 15 жовтня, що американські законодавці обговорювали надання Ізраїлю запасних боєприпасів для системи протиракетної оборони "Залізний купол", високоточних бомб, комплектів JDAM для перетворення стандартних бомб у високоточні снаряди та 155-міліметрових боєприпасів.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи при цьому міжнародний рівень обороноздатності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?