Міноборони Польщі спростувало заяву Блащака про надходження систем Patriot в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони Польщі спростувало заяву Блащака про надходження систем Patriot в Україну

Міноборони Польщі спростувало заяву Блащака про надходження систем Patriot в Україну
Джерело:  online.ua

6 березня в інформаційному просторі з’явились та швидко поширились дані, що Україна вже отримала американські системи протиповітряної оборони Patriot. Ця інформація виявилась неправдивою.

Джерело: "Укрінформ"

Помилка під час перекладу

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак в інтерв’ю іспанському виданню La Razon не говорив, що Україна вже отримала ЗРК Patriot, а ствердив, що позитивне рішення про передачу Києву цієї системи ППО було прийнято завдяки зусиллям Польщі.

“Намір віцепрем’єр-міністра, міністра національної оборони Маріуша Блащака полягав у тому, щоб вказати (в інтерв’ю La Razon – ред.), що завдяки зусиллям Польщі було прийнято рішення про передачу батареї Patriot”, - повідомили в міністерстві, підкресливши, що перші польські танки Leopard вже в Україні.

В міністерстві зауважили, що поява в іспанському виданні згадки від польського міністра про отримання Україною ЗРК Patriot, очевидно, пов’язана з помилкою під час перекладу.

Навчання українців на Patriot

Наприкінці лютого Пентагон анонсував завершення навчання українців на Patriot.

Відомо, що США спільно з міжнародними партнерами підготували понад 4 000 українських військових.

Колективні навчання тривають по всій Європі й таким чином суттєво збільшують українські об’єднані збройні формування.

Загалом, з січня американські військові підготували понад 1000 українців, в результаті чого загальна кількість підготовлених Сполученими Штатами військовослужбовців становить трохи більше 4000, — офіційно підтвердив генерал-лейтенант Дуглас Сімс II, директор з операцій Об’єднаного комітету начальників штабів США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?