Міжнародний конкурс ілюстраторів нагородив росіянку за малюнок про війну в Україні — українці обурилися
Категорія
Культура
Дата публікації

Міжнародний конкурс ілюстраторів нагородив росіянку за малюнок про війну в Україні — українці обурилися

Міжнародний конкурс ілюстраторів нагородив росіянку за малюнок про війну в Україні — українці обурилися
Джерело:  online.ua

Британська асоціація ілюстраторів The AOI оголосила переможницею щорічного конкурсу Global Healthcare Illustration Awards 2022 росіянку Анну Хохлову, яка намалювала ілюстрацію про посттравматичні реакції українських біженців на гучні звуки. Українські користувачі соцмереж обурилися таким рішенням.

Джерело: The AOI

Росіянка перемогла у конкурсі з малюнком про українців

Золоту нагороду з грошовим призом у розмірі £3000 отримує «Випадок звукового забруднення» Анни Хохлової про посттравматичні реакції українських біженців на гучні звуки, а також на звукове забруднення в ширшому масштабі, - написала організація.

Конкурс організований британською асоціацією ілюстраторів The AOI спільно з Eradigm Consulting.

На сайті організації вказано, що цей малюнок був створений у відповідь на повідомлення очевидців про посттравматичні реакції українських біженців на гучні звуки, які нагадують їм повітряні атаки.

У більшому масштабі ілюстрація стосується проблеми збільшення звукового забруднення та того, наскільки травматичним це може бути для людей з аутизмом, деменцією, посттравматичним стресовим розладом тощо.

Анна – ілюстратор із Москви, закінчила Британську вищу школу дизайну. Останнім часом вона працювала ілюстратором освітнього додатку. З 24 лютого 2022 року її життя хоч і не зупинилося, як для багатьох українців, але змінилося назавжди. Вона підтримує біженців усіма способами. І в разі перемоги хотіла б перерахувати всі свої призові гроші до фонду біженців за вибором організатора, - пишуть організатори.

Користувачі соцмереж негативно відреагували на присудження перемоги росіянці. Зокрема організаторів питають чому вони дають нагороду росіянці, яка не знає, як почувають себе біженці.

Неймовірно лицемірно давати російську нагороду за опис досвіду, який не тільки вона не пережила, але той, який зараз відбувається саме ЧЕРЕЗ її країну, - написав один з користувачів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?