МОК схвалила включення додаткових видів спорту до Олімпіади-2028
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК схвалила включення додаткових видів спорту до Олімпіади-2028

International Olympic Committee
Олімпіада-2028

Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету схвалила включення додаткових видів спорту до програми літньої Олімпіади-2028. Це бейсбол, софтбол, крикет, флаг-футбол, лакрос та сквош.

У програмі Олімпіади-2028 з’являться нові види спорту

Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету схвалила включення додаткових видів спорту до програми літньої Олімпіади-2028. Про це йдеться на офіційному сайті організації.

У жовтні організаційний комітет Олімпіади в Лос-Анджелесі запропонував на розгляд МОК включення до програми змагань бейсболу та софтболу, крикету, флаг-футболу, лакросу та сквошу. Рішення вмотивовано підвищенням локального інтересу до Олімпійських ігор з боку аудиторії у США.

Невизначеним залишається майбутнє боксерського олімпійського турніру, який у 2020 році організувала окрема оперативна група, без участі Міжнародної асоціації боксу.

Офіційно затвердити включення згаданих видів спорту до програми Олімпійських ігор 2028 року мають на другий день сесії МОК в Мумбаї у понеділок, 16 жовтня.

Також у програмі поновили важку атлетику. Наприкінці 2021 року цей вид спорту опинився поза початковою програмою через звинувачення Міжнародної федерації важкої атлетики у недостатніх заходах боротьби з порушенням антидопінгових правил.

"Основні" олімпійські види спорту в Лос-Анджелесі також будуть представлені сучасним п'ятиборством. Спорт опинився на межі виключення з програми через скандал навколо безпеки коней, через що конкур у межах турніру замінять змаганнями з долання перешкод.

Додаткові види спорту на Олімпіаді-2028: що відомо

Крикет повернеться до програми Олімпіади вперше за 128 років. Востаннє турнір у цьому виді спорту відбувся у 1900 році, коли "золото" здобула Велика Британія.

Олімпійське "золото" з бейсболу розіграють всьоме в історії.

Софтбол досі був представлений лише на одній Олімпіаді — 2020 року в Токіо, коли змагання жіночих команд виграла Японія.

Змагання з лакросу востаннє проводилися на рівні Олімпіади у 1948 році. Тоді Велика Британія та США звели виставковий матч до нічиєї — 5:5.

Флаг-футбол та сквош вперше ввійшли до програми Олімпійських ігор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?