Олімпіада-2022: фрістайліст Абраменко завоював першу медаль для України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2022: фрістайліст Абраменко завоював першу медаль для України

Олімпіада-2022: фрістайліст Абраменко завоював першу медаль для України
Джерело:  online.ua

16 лютого український атлет Олександр Абраменко здобув срібло у лижній акробатиці. Це перша медаль для України на цьогорічних Зимових іграх у Пекіні.

Джерело: результати  лижної акробатики

Перша медаль України на Олімпіаді

16 лютого спортсмени змагалися у суперфіналі з лижної акробатики.

Олександр Абраменко зміг вибороти срібну медаль з 116,50 балами, поступившись лише китайцю Ці Гуанпу. Він набрав 129 балів за стрибок, а бронзову медаль отримав росіянина Ілля Буровв, він має 114,93 бала.

У першому фіналі з лижної акробатики змагалися 12 атлетів, вони мали можливість зробити два стрибки. Виступали два українці - Олександр Абраменко та Олександр Окіпнюк. Окіпнюк зайняв 9 місце і не зміг пройти до суперфіналу, для нього це були перші Ігри в кар'єрі.

До суперфіналу пройшло 6 спортсменів, серед них і Абраменко, для якого це вже п'ята Олімпіада. 33-річний спортсмен вже став чемпіоном у лижній акробатиці на Олімпіаді-2018 в Пхенчхані.

Медальний залік суперфіналу (фото - скріншот)

Абраменко відзначився у сезоні 2021-2022 двома бронзовими медалями на  етапі Кубка світу у Фінляндії в командній лижній акробатиці.

На чемпіонаті світу з лижної акробатики у 2019 році українець завоював срібло.

Олімпійські ігри в Пекіні

Нагадаємо, що Ігри стартували в Китаї 4 лютого на фоні звинувачень країни в геноциді уйгурського народу. Через це низка країн оголосила Іграм дипломатичний бойкот, але відправила на змагання атлетів.

Олімпійські ігри триватимуть до 20 лютого. Українці змагаються у 20 видах спорту.

Українська олімпійська збірна, як правило, завойовує менше медалей на Зимових іграх, ніж на Літніх. На минулій Олімпіаді Україна виборола лише одну медаль. Це було золото у лижній акробатиці, яке завоював Олександр Абраменко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?