Молдова звернулась до ЄС на тлі спроб Росії зірвати вибори
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова звернулась до ЄС на тлі спроб Росії зірвати вибори

Прапор Молдови
Джерело:  Newsmaker

Молдова звернулась до ЄС по допомогу на тлі спроб Кремля зірвати заплановані вибори в країні. 

Що відомо про спроби Росії зірвати вибори в Молдові

За інформацією спікера парламенту Молдови Ігоря Гросу, Росія націлилась на зрив президентських виборів в країні і референдуму щодо приєднання до ЄС.

Однак ми впевнені, що Росія всіма силами намагатиметься зірвати цей процес. Для того, щоб ввести в оману громадську думку, посіяти паніку та тривогу серед населення, використовують витончені сучасні технології із застосуванням штучного інтелекту та, зокрема, інформаційних каналів, — підкреслив Гросу.

Він зазначив, що Кремль намагається вплинути на результати виборів в Молдові і відвернути країну від євроінтеграційного курсу.

Представники РФ за допомогою своїх агентів намагаються дестабілізувати ситуацію в Молдові та вплинути на громадську думку.

Раніше повідомлялося, що Кремль мав план щодо повалення проєвропейського уряду в Молдові, але це вдалося запобігти.

Як ЄС може допомогти Молдові захиститись від спроб впливу Росії

Спікер парламенту Молдови звернувся по допомогу від ЄС для захисту демократії, а також для проведення модернізації та втілення прогресивних технологій.

Гросу також додав, що підтримка України є також і підтримкою Молдови, оскільки обидві країни вирішили відокремитись від імперіалістичного минулого, нав’язаного Росією та продовжити жити у вільному, мирному та процвітаючому світі.

Це наш цивілізаційний вибір. Я впевнений, що разом ми досягнемо успіху, це буде нелегко. Але завдяки розсудливості, терпінню та наполегливості ми досягнемо того, щоб наше майбутнє та майбутнє наших дітей було мирним і процвітаючим, — зазначив спікер парламенту Молдови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?