Молдова попереджає про загрозу провокацій РФ у Придністров’ї
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова попереджає про загрозу провокацій РФ у Придністров’ї

прапор Молдови
Джерело:  online.ua

Бюро з реінтеграції Молдови вважає цілком можливими нові провокації з боку РФ на території окупованого Росією Придністров’я.

РФ може вплинути на загострення ситуації у “ПМР”

Варто звернути увагу на те, що попередження з боку Бюро з реінтеграції Молдови пролунало після нещодавнього інциденту у невизнаному Придністров’ї, коли дрон нібито атакував військову частину та знищив військовий вертоліт Мі-8.

Згідно з останніми даними, влада Молдови провела детальний аналіз відеоматеріалів з інцидентом та дійшла висновку, що в опублікованому ролику є елементи відеомонтажу, що вказують на те, що літак спалахнув не через атаку дрона, а з інших причин.

Як вважають в офіційному Кишиневі, вказаний інцидент є умисною провокацією задля створення паніки та збільшення напруги в суспільстві.

Судячи з наявної у нас інформації, важливо проінформувати громадськість про те, що в майбутній період Російська Федерація планує ще більше подібних дій по периметру Придністровського регіону і Зони безпеки, — наголошує Бюро з реінтеграції Молдови.

Команда російського диктатора Володимира Путіна хоче посилити паніку, спровокувати недовіру в суспільстві, а також завдати удару по економіці країни.

Більше про ситуацію та настрої в Молдові можна дізнатися зі спецвипуску online.ua:

Що відомо про ситуацію у невизнаному Придністров’ї

Як уже згадувалося раніше, 17 березня придністровські ЗМІ повідомили про вибух і пожежу на території військової частини в Тирасполі.

Вони також почали стверджувати, що потужний вибух прогримів після атаки дрона.

За словами глави МВС Молдови Адріана Ефроса, Путін не відмовився від намірів загарбати Молдову, проте ознак військової загрози країні наразі немає.

Що важливо розуміти, Придністров’я, на території якого понад 30 років незаконно перебувають російські військові в порушення суверенітету Молдови, є джерелом регіональної напруги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?