Мустафа Джемілєв зізнався, хто не дав йому піти на пенсію
Категорія
Україна
Дата публікації

Мустафа Джемілєв зізнався, хто не дав йому піти на пенсію

Мустафа Джемілєв
Джерело:  online.ua

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю для online.ua розповів про своє перше повернення до Криму після радянської в'язниці у 1973 році.

Джемілєв розповів, як уперше повернувся до Криму

Мустафа Джемілєв розповідає, що після свого остаточного повернення в Крим 1989-го року, там був уже другий фронт національного руху.

Тільки-но почали будувати своє національне життя, тут — нова окупація. Я зібрався був у 2013 році йти вже на пенсію, думав, з онуками займатимусь. Але Путін не дав мені піти на пенсію, - каже він.

Також Джемілєв поділився своїм найсильніший спогадом з Криму. Коли він вперше летів до Криму з Ташкенту в 1973-му році, з ним летіла дівчина з Криму, яка розповідала йому про півострів.

Я мовчки слухав. А в аеропорту вона сказала: “Ось наш Сімферополь. Ну, як вам наш Сімферополь?”. А потім вона ще розповідала про свою тривогу. Говорила про те, що останнім часом почали приїжджати кримські татари. Але влада їх виганяє, інакше, вони почнуть забирати свої будинки, а ми якраз у татарському будинку живемо. Таке побоювання.

У відповідь на питання “Ну як вам наш Сімферополь?”, Мустафа Джемілєв згадує, що відповів: “Нічого, а як вам наш Крим?”. Дівчина була здивована.

Я сказав: “Я — представник корінного народу, я — кримський татарин. Тільки не турбуйтесь, ваш будинок ми не будемо забирати, живіть собі на здоров'я, ми нові збудуємо”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?