Сперечалися до хрипоти. Які плани у Мустафи Джемілєва та Рустема Умєрова щодо Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Сперечалися до хрипоти. Які плани у Мустафи Джемілєва та Рустема Умєрова щодо Криму

Мустафа Джемілєв
Джерело:  online.ua

13 листопада лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв відзначає ювілей — 80 років. В новому інтерв'ю для online.ua він розповів, чи ділиться міністр оборони Рустем Умєров з ним думками щодо нової посади та чому вони посперечалися через Крим.

Умєров розробляв операції з ГУР

Лідер кримськотатарського народу каже, що хоч Рустем Умєров є цивільним, проте після  широкомасштабного вторгнення він постійно займався військовими питаннями та постачанням озброєння.

Зараз у цьому озброєнні він розбирається не гірше за наших генералів. Я знаю, що він разом із ГУРом розробляв дуже багато операцій. Його в ГУР теж цінують. Тому, я гадаю, і в цьому плані вибір вдалий.

 Ще більш вдалим він виявився у політичному плані, за словами Джемілєва.

Це демонстрація того, яка у нас держава. Президент — єврей, міністр оборони — кримський татарин. Тобто той наратив, який намагається нав'язати світові російська пропаганда, що при владі ультранацисти, просто розмивається.

Також кримський татарин на посаді міністра оборони є моральною підтримкою для тих, хто зараз в Криму.

Це надає впевненості у тому, що питання деокупації Криму — це тимчасове питання. Воно ніколи з порядку денного зніматись не буде.

Також Джемілєв поділився своєю нещодавньою суперечкою з Умєровим щодо звільнення Криму.

Якраз у мене з Рустемом до хрипоти була суперечка. Він каже: “Коли почнемо входити в Крим, я туди входитиму. Я зніму з себе всі обов'язки міністра. Я не можу відправляти на смерть людей, перебуваючи тут, я сам один із перших маю бути там”. Я кажу: ”Так, ти слухай, зараз так не роби”. — “Ні, це питання моралі, я там маю бути”, — відповів він. — “Ну гаразд, тоді я теж буду поряд з тобою”, — сказав я. На цьому і домовились.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?