МВФ переказав Україні третій транш на 900 млн доларів
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ переказав Україні третій транш на 900 млн доларів

Міністерство фінансів України
Гроші

Україна отримала від Міжнародного валютного фонду (МВФ) 900 млн доларів США в рамках програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF).

Новий транш від МВФ

У Мінфін зазначають, що кошти є результатом успішного другого перегляду програми EFF Виконавчою радою МВФ.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, підтримка від Фонду допоможе своєчасно профінансувати пріоритетні видатки державного бюджету та забезпечити макроекономічну стабільність в умовах воєнного стану.

Програма EFF і надалі складатиме надійну основу для розвитку економічної програми Уряду України на шляху до повної інтеграції в ЄС, - додав він.

Україна залучила вже близько 4,5 млрд доларів США з передбачених програмою 15,6 млрд доларів США.

Що відомо про програму МВФ

Нагадаємо, що 11 грудня рада директорів МВФ погодила другий перегляд програми для України.

Голова місії Фонду в Україні Гевін Грей зазачив, щоб отримати наступний транш у межах програми фінансування від МВФ, Україна повинна до кінця 2023 року розробити Національну стратегію доходів.

Крім цього фонд прорецензує ухвалений закон про Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру і проаналізує виконання держбюджету й основні макропоказники 2023 року.

Як відомо, з середини 1990-х Україна та МВФ уклали кредитних угод на понад 70 млрд доларів.

За даними Forbes, за останні 20 років Україна не змогла виконати жодної з шести програм фонду. Загалом із цієї суми українські уряди різних років отримали лише половину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?