МЗС Румунії терміново викликало російського посла
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС Румунії терміново викликало російського посла

прапор Румунії
Джерело:  online.ua

14 лютого офіційно стало відомо, що Міністерство закордонних справ Румунії екстрено викликало посла РФ у Бухаресті Валерія Кузьміна. Що важливо розуміти, це сталося після падіння російського безпілотника на території країни.

У Румунії відреагували на ще одне падіння російського безпілотника

За словами представників румунського дипломатичного відомства, вони висловлюють рішучий протест на тлі інциденту, який спровокувало неконтрольоване падіння безпілотника, який використовувався в атаці на українську портову інфраструктуру в ніч з 13 на 14 грудня, в безлюдному периметрі, розташованому приблизно за 4 км вище за течією від міста Грінду.

Офіційний Бухарест звертає увагу на те, що це є новим порушенням повітряного простору Румунії, що суперечить міжнародному праву.

Міністерство закордонних справ наполегливо вимагає припинення неодноразових нападів на українське населення та цивільну інфраструктуру, а також безвідповідальної ескалації Російською Федерацією безпекової ситуації, в тому числі на кордоні між Румунією та Україною, - йдеться в заяві відомства.

Окрім того, наголошується, що влада країни уже розпочала консультації з союзниками по НАТО щодо подій на кордоні між Румунією та Україною, зокрема й стосовно інциденту з падінням ворожого безпілотника.

Також румунське МЗС екстрено викликало очільника дипломатичної місії Російської Федерації у Бухаресті Валерія Кузьміна.

Дедалі більше російських безпілотників падає на території країн НАТО

Що важливо розуміти, протягом останніх місяців 650-кілометровий сухопутний кордон між Румунією і Україною став об'єктом російських атак.

Як уже згадувалося раніше, наприкінці вересня через падіння російських дронів Румунія перемістила системи ППО ближче до своїх сіл на Дунаї, що межують з Україною.

У жовтні у румунських населених пунктах на кордоні з Україною встановили систему протидії безпілотникам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?