На аеродромі в Сочі помітили новий російський літак А-50 — фото
Категорія
Події
Дата публікації

На аеродромі в Сочі помітили новий російський літак А-50 — фото

А-50
Джерело:  online.ua

Російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 помітили на цивільному аеродромі у Сочі в РФ. Такий літак був знищений Силами оборони України над Азовським морем.

Літак ДРЛО А-50 у Сочі

Telegram-канал "Кримський вітер" повідомляє, що інформацію вже передали Збройним силам України.

У повідомленні зазначається, що фото публікують з затримкою для безпеки підписників, які передали світлини. Точна дата приземлення літака у Сочі невідома.

У зв'язку з цим аеродром у Сочі перетворюється на законну військову ціль для ЗСУ. Туристам і тих, хто у відрядженні на замітку, — йдеться у повідомленні.

ЗСУ збили ДРЛО А-50 над Азовським морем

Ввечері 14 січня над Азовським морем Сили оборони України збили російський літак А-50 та підбили Іл-22.

Іл-22 здійснив аварійну посадку в Анапі (Краснодарський край РФ). В Повітряних силах ЗСУ вважають, що він не підлягає відновленню.

За даними ГУР, Росія має менше десятка літаків А-50, зокрема його модифікацій.

Росія втратила можливість виробляти такі літаки. Втрата кожної такої одиниці — не відновлювана. Це величезна втрата, якщо говорити про суми коштів. Але крім цього й те, що вони не можуть повернути на поле бою, — зазначив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

19 січня українськими військами був зафіксований російський літак А-50, який тримався подалі від українських кордонів.

За даними Повітряних сил, такий літак здійснює радіолокаційну розвідку вглиб території України на відстані до 600 км від місця свого знаходження. В цьому радіусі він фіксує повітряні цілі — безпілотники і літаки, ЗРК, радіолокаційні станції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?