На фронті загинув чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу Олександр Білоконь
Категорія
Україна
Дата публікації

На фронті загинув чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу Олександр Білоконь

Олександр Білоконь
Джерело:  online.ua

Під час бойових дій у розв'язаній Росією злочинній війні проти України загинув чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу, рекордсмен України Олексадр Білоконь. 

Що відомо про досягнення та рекорди Олександра Білоконя

Про смерть видатного спортсмена повідомив президент Федерації греко-римської боротьби України Вадим Кісіль.

На війні з російськими фашистами загинув Олександр Білоконь, чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсмен книги рекордів України, - зазначив Кісіль.

Президент Федерації греко-римської боротьби додав, що Білоконь був одним з найсильніших чоловіків України. Зокрема, йому належить рекорд України з переміщення людиною тягача з причепом, повним людей, який він встановив в Одесі у 2017 році.

Спортсмен самотужки зрушив з місця та протягнув на 47 см вагу в 15,7 тонн, з якої 13.3 тонни важила вантажівка, а залишок - люди.

Окрім цього у 2020 році Білоконь отримав Майстра спорту по богатирським іграм.

Чим ще відомий Олександр Білоконь

Навіть отримавши серйозне уламкове поранення руки залишався вірним спорту – влітку 2023 року взяв участь у ветеранських змаганнях "Київ незламний", де здобув чемпіонство, попри те, що не готувався до турніру.

Він ставав чемпіоном світу та Європи з паверліфтингу, бронзовим призером Кубка України та національного чемпіонату з Богатирських ігор. Мав звання майстра спорту.

Редакція Online.ua висловлює співчуття рідним та близьким видатного українського спортсмена та захисника України. Ворог обов’язково відповість за скоєнні злочини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?