На фронті загинув естонський доброволець Мартін Яагер
Категорія
Україна
Дата публікації

На фронті загинув естонський доброволець Мартін Яагер

доброволець
Джерело:  ERR

Естонський доброволець Мартін Яегер загинув на війні в Україні. Це третій громадянин Естонії, який загинув, захищаючи Україну.

Головні тези:

 

  • Естонський доброволець брав участь у місії в Афганістані та приїхав в Україну волонтерити більше як рік тому.
  • На боці України воюють іноземні добровольці з різних країн, серед яких є жертви бойових дій.
  • У новині згадуються інші приклади загибелі іноземних бійців, таких як Іво Юрак і Танель Кріггуль з Естонії, а також Тадас Тумас з Литви та інші.
  • Новина також згадує про загибель добровольця з Великої Британії Деніела Берка та інших іноземних бійців, що вистояли на фронті в Україні.

Що відомо про естонського добровольця Мартіна Яегера

Мартін Яагер (Martin Jääger) загинув 22 червня в районі села Райгородка, що під Сватовим, на межі Харківської та Луганської областей.

Це третій естонець, який загинув, захищаючи Україну. Видання зазначає, що він воював у лавах 3-ї штурмової бригади. 

42-річний Яагер до повномасштабної війни був професійним військовим естонської армії. Він понад 10 років був у лавах елітного підрозділу, з 2013 року брав участь у місії в Афганістані. 

Воювати за Україну Яагер приїхав більше року тому і за цей час побував у лавах різних підрозділів, у Третю штурмову він прийшов близько місяця тому. 

Іноземці воюють проти РФ в Україні

На боці України, захищаючи її незалежність та суверенітет від російських загарбників, воюють добровольці з різних країн. На жаль, внаслідок бойових дій є жертви серед іноземних бійців.

У березні 2023 року в Україні загинув перший естонець Іво Юрак, у вересні — Танель Кріггуль.

У лютому 2024 року на війні загинув перший доброволець з Литви Тадас Тумас, його з почестями поховали у Вільнюсі. 

Також 12 жовтня стало відомо про загибель парамедика-волонтера з Данії. Він допомагав українцям з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Окрім цього в Україні знайшли тіло 36-річного добровольця з Великої Британії Деніела Берка. Його вважали зниклим безвісти.

Колишній десантник Деніел Берк із Південного Манчестера був оголошений зниклим безвісти 16 серпня. Про зникнення повідомила його родина, яка не знала, де він, та вважала, що він приїхав в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?