На фронті загинув колишній політвʼязень режиму Януковича Сергій Павліченко
Категорія
Україна
Дата публікації

На фронті загинув колишній політвʼязень режиму Януковича Сергій Павліченко

Сергій Павліченко
Джерело:  ФК Динамо Київ

На війні в Україні загинув громадський активіст, колишній політвʼязень та уболівальник «Динамо» Сергій Павліченко.

Що відомо про Сергія Павліченко

Він був бійцем 78-го полку ДШВ. Загинув 18 листопада в районі села Вербове, Запорізької області.

Знову чорна звістка з фронту сколихнула нашу громаду. Страшна, жорстока війна забрала життя ще одного захисника України. Небесне військо поповнив громадський активіст та уболівальник «Динамо» Сергій Павліченко, – написали в футбольному клубі.

Що відомо про суд Павліченків

У 2012 році Голосіївський райсуд Києва засудив Дмитра Павліченка до довічного ув’язнення, а його сина Сергія до 13 років позбавлення волі. Їх звинувачували у вбивстві судді Сергія Зубкова.

У своїй скарзі на вирок Павліченки просили тодішнього генпрокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу проти слідчого столичної прокуратури. За їхнім твердженням він сфальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків. Також обвинувачені заявляли, що до них застосовували тортури.

Павліченки були звільнені у лютому 2014 року - на виконання постанови Верховної Ради України "Про звільнення політв'язнів", яка передбачала звільнення 23 людей по всій Україні.

Протягом часу, коли Павліченки були засуджені, фанати "Динамо" проводили акції з вимогою відпустити політв'язнів. На кожному матчі киян фани вивішували банери із закликом: "свободу Павліченкам".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?