На Євро-2024 показали зруйновану армією РФ трибуну харківського стадіону — фото
Категорія
Спорт
Дата публікації

На Євро-2024 показали зруйновану армією РФ трибуну харківського стадіону — фото

На Євро-2024 показали зруйновану армією РФ трибуну харківського стадіону — фото
Джерело:  Укрінформ

Трибуну зруйнованого російською атакою харківського стадіону встановили у фан-зоні Євро-2024 в центрі Берліна, поруч з будівлею Рейхстагу.

Головні тези:

  • Трибуну зруйнованого стадіону в харківському місті встановили на Євро-2024 у центрі Берліна, щоб згадати про наслідки російської війни проти України.
  • Інсталяція стала проєктом Української асоціації футболу та зібрала увагу глядачів у Німеччині та на матчах збірної України на Євро-2024.
  • Прогнози показують, що головними фаворитами на перемогу в чемпіонаті вважаються збірні Англії, Іспанії та Німеччини, а також Франція та Португалія.
  • Збірна України, яка не пройшла до плей-оф Євро-2024, залишається поза боротьбою за трофей після третього туру в групі Е.

Що відомо про інсталяцію на Євро-2024

Інтерактивну інсталяцію, яка є проєктом Української асоціації футболу, реалізованим посольством України в Німеччині, Бундестагом, Сенатом Берліна, відкрили 2 липня президентка Бундестагу Бербель Бас і посол України у ФРН Олексій Макеєв.

Ми бачимо тут, як біль і радість живуть поруч: з одного боку ми радіємо футбольному святу, з другого — бачимо кадри з України, де люди воюють на фронті або ховаються у підвалах від російських ракет… Ми не повинні забувати, що в Європі точиться війна, — сказала Бас.

Фото — ukrinform.ua
Фото — ukrinform.ua

Символічно, що понівечена трибуна зі стадіону, де під час Євро-2012 тренувалась збірна Німеччини.

Радниця президента УАФ Олена Балбек нагадала, що наразі в Україні понад 500 спортивних об’єктів пошкоджені або зруйновані російськими атаками.

Трибуна — уособлення розбомблених міст, втраченої спортивної інфраструктури, — пояснила Балбек.

Вперше інсталяцію побачили в Мюнхені перед матчем збірної України проти Румунії. Потім вона була в Дюссельдорфі під час гри зі Словаччиною.

Хто стане переможцем Євро-2024 за версію ШІ

Через доволі сприятливий шлях у плей-оф найбільше шансів на перемогу надають фіналісту попереднього Євро, збірній Англії, — 20,37%.

Відразу 4 команди з іншого боку сітки високо оцінюються штучним інтелектом. Так збірні Іспанії та Німеччини, які можуть зустрітися у чвертьфіналі, посідають 2 та 3 місце за рейтингом претендентів на завоювання трофея (16,45% та 14,45% відповідно).

Також Франція та Португалія вважають одними з фаворитів континентальної першості. Фінал Євро-2016 року може також повторитися в 1/4 фіналу. Шанси на чемпіонство французів оцінюється в 13,18%, а Роналду та компанії — 12,72%.

Чинний володар кубка Італія має всього 4,16% ймовірності захистити свій титул, трохи більше шансів на перемогу в фіналі ЧЄ дають Нідерландам — 8,44%.

Нагадаємо, збірна України залишилася поза плей-оф чемпіонату Європи-2024 за підсумками третього туру в групі Е.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?