На кордоні України та Польщі перебуває 2,5 тис вантажівок
Категорія
Україна
Дата публікації

На кордоні України та Польщі перебуває 2,5 тис вантажівок

Кордон

На кордоні у сторону України утворилася черга з понад 2,5 тисячі вантажівок через блокування пунктів пропуску польськими перевізниками.

Скільки вантажівок чекає на кордоні з Україною

В ефірі телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, що польські перевізники блокують чотири напрямки руху вантажного транспорту.

Це напрямки пункту пропуску "Ягодин", "Краківець", "Рава -Руська". І з 23 числа ще додався напрямок пропуску "Шегині". Станом на ранок сьогодні за інформацією, яку ми маємо від польських прикордонників, у черзі в бік України перебуває більше 2,5 тисяч вантажних транспортних засобів.

Він додав, що рух для автобусів і для легкових транспортних засобів не блокується ні на виїзд із Польщі, ні на в’їзд в Україну.

Вони (гуманітарні вантажі) пропускатимуться через кордон — швидкопсувні, важливі вантажі для України, мені складно сказати, що забезпечується повний пропуск. Це треба вже повністю дивитися по тим чергам і по тим вантажним транспортним засобам, які перебувають на території Польщі.

Україна та Польща домовилися про часткове розблокування кордону

1 грудня у Варшаві зустрілися заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач й держсекретар міністерства інфраструктури Польщі Рафал Вебер.

Під час зустрічі країни погодили:

  • відкрити пункт пропуску "Угринів - Долгобичув" для проїзду порожніх вантажівок для збільшення пропускної спроможності кордону та зменшення навантаження на інші пункти пропуску;

  • створити в системі "єЧерга" окремих пасів для порожніх транспортних засобів на пунктах пропуску "Ягодин - Дорогуськ" та "Краківець - Корчова".

  • запустити пілотний проєкт з реєстрацією в "єЧерзі" безпосередньо перед перетином кордону на пункті пропуску "Нижанковичі - Мальховіце" терміном в один місяць.

Питання щодо скасування чи змін до "транспортного безвізу" не обговорювалось.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?