Польща посилить перевірку українських вантажівок на кордоні — заява
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща посилить перевірку українських вантажівок на кордоні — заява

Польсько-український кордон
Джерело:  Уряд Польщі

Польська влада посилить контроль, який здійснюється на польсько-українському кордоні. Про це заявив міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаджадхур.

Посилення перевірки на українсько-польському кордоні

Гаджадгур заявив, що під час останньої зустрічі з транспортною галуззю домовилися, що державні служби посилять перевірку вантажівок на польсько-українському кордоні.

Це була одна з вимог галузі. Сьогодні ми показуємо, що тримаємо слово: автомобільна транспортна інспекція, Державна податкова адміністрація, прикордонна служба та поліція направили в цей регіон додаткові сили.

Очільник Мінінфраструктури підкреслив, що уряд також вживатиме заходів в європейських інституціях, спрямованих на усунення «недобросовісної конкуренції на транспортному ринку».

Він додав, що майбутній саміт Транспортної ради Євросоюзу, запланований на 4 грудня, є “моментом, коли ЄС має підняти питання про наслідки скасування вимоги щодо наявності дозволів на в’їзд до ЄС для українських водіїв”.

Україна та Польща домовилися про часткове розблокування кордону

1 грудня стало відомо, що у Варшаві відбулась зустріч заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача й держсекретаря міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера.

Під час зустрічі сторони погодили:

  • відкриття пункту пропуску "Угринів - Долгобичув" для проїзду порожніх вантажівок для збільшення пропускної спроможності кордону та зменшення навантаження на інші пункти пропуску;

  • створення в системі "єЧерга" окремих пасів для порожніх транспортних засобів на пунктах пропуску "Ягодин - Дорогуськ" та "Краківець - Корчова".

  • запуск пілотного проєкту з реєстрацією в "єЧерзі" безпосередньо перед перетином кордону на пункті пропуску "Нижанковичі - Мальховіце" терміном в один місяць.

Питання щодо скасування чи змін до "транспортного безвізу" не обговорювалось.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?