На польському кордоні збили трьох українських водіїв — Ніколенко
Категорія
Україна
Дата публікації

На польському кордоні збили трьох українських водіїв — Ніколенко

Кордон

На польсько-українському кордоні водій на польських номерах скоїв наїзд на трьох українських водіїв. Вони отримали незначні травми.

Що відомо про ДТП на кордоні з Польщею

Речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що 14 грудня на польсько-українському кордоні стався наїзд на трьох українських водіїв. На місце ДТП одразу вирушив український консул.

Громадяни України отримали незначні травми. Їм була надана медична допомога на місці. Госпіталізації вони не потребували, – повідомив речник.

За словами Ніколенка, водій автомобіля на польській реєстрації, який скоїв наїзд, затриманий поліцією. Наразі розпочалися слідчі дії.

Українські консули взаємодіють із польськими правоохоронцями і тримають питання розслідування на контролі.

Постраждалі українські водії 14 грудня пройшли оформлення на кордоні і разом із своїм автотранспортом повернулися до України.

Блокада на кордоні з Польщею

Нагадаємо, що з 6 листопада польські перевізники блокують рух вантажного транспорту на кордоні з Україною.

Польська сторона вимагає заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, а також відновити видачу дозволів на в’їзд до ЄС для українських перевізників та покращити обслуговування на кордоні.

Так, під блокуванням опинилися чотири пункти пропуску. Але 1 грудня у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України заявили про розблокування пункту пропуску на кордоні України та Польщі "Ягодин - Дорогуськ".

Втім, пропри це на українсько-польському кордоні ускладнено рух вантажного транспорту. Оскільки через блокування утворилися багатокілометрові черги з сотень вантажівок. Також відомо і про смертельні випадки українських водіїв фур в очікуванні перетину кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?