Словацькі перевізники частково розблокували пункт пропуску на кордоні з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Словацькі перевізники частково розблокували пункт пропуску на кордоні з Україною

ДПСУ
Кордон

Кордон України зі Словаччиною частково розблокували. У пункті пропуску "Ужгород" відновили пропуск вантажівок до Словаччини.

Кордон України зі Словаччиною частково розблокували

Словацька сторона частково відновила пропускні операції в напрямку в'їзду на свою територію через пункт пропуску "Вишнє Нємецьке — Ужгород".

За інформацією відомства, на в'їзд у Словаччину приймають по 3-4 вантажівки за годину.

Станом на 06:00 у пункті пропуску «Ужгород» на виїзд з України оформлено 28 вантажних автомобілів. 24 з них уже пройшли всі види контролю на словацькій стороні, — йдеться у повідомленні.

Що відомо про блокування словацько-українського кордону

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) 29 листопада повідомив, що розпочне блокування прикордонного пункту "Вишнє Нємецьке – Ужгород" з 1 грудня. Метою протесту є приєднання до польських перевізників.

Цього місяця представники UNAS уже блокували на годину пункт перетину кордону "Вишнє Нємецьке — Ужгород" з боку Словаччини, висловивши солідарність із польськими страйкарями. Вони вимагали від Брюсселя запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати – це те саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

1 грудня на території Словаччини розпочато блокування руху вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецке", що суміжний українському пункту пропуску "Ужгород".

4 грудня о 22:00 словацькі протестувальники, які блокували рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецьке", завершили акцію. Оформлення транспортних засобів здійснюють встановленим порядком.

8 грудня, через тиждень після розблокування пункту пропуску "Вишнє Нємецьке — Ужгород", Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) провів зустріч з міністром транспорту Йозефом Ражем. Однак дійти згоди щодо виконання вимог перевізників не вдалося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?