У Польщі знову перекрили розблокований пункту пропуску з Україною — відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі знову перекрили розблокований пункту пропуску з Україною — відома причина

Ягодин — Дорогуськ

Після відкриття пункту пропуску Ягодин — Дорогуськ 11 грудня, польські перевізники повідомили, що рух тепер заблокувала нібито зламана фура.

Польські перевізники перекрили ПП Ягодин — Дорогуськ

Лідер польських протестувальників Рафал Меклер заявив, що акція протесту в Дорогуську закінчилася, але “на жаль вантажівка перегородила дорогу. Вона занадто довго стояла”.

Він додав, що у Дорогуськ прибуває все більше протестувальників, і анонсував «довгу ніч».

У коментарі Українській правді речник Держприкордонслужби підтвердив, що станом на 20:00 на трасі з боку польського пункту пропуску Дорогуськ перебуває вантажівка, яка унеможливлює рух транспорту через кордон в бік України.

Причетність РФ до блокади українських кордонів: що відомо

Розслідувачі з інформаційної агенції Guildhall звертають увагу на те, що офіційним організатором блокади кордону між Польщею та Україною є громадянин Польщі Рафал Меклер, власник транспортної компанії Rafał Mekler Transport.

За їхніми словами, Рафал Маклер є представником осередку проросійської партії «Конфедерація свободи та незалежності» у Люблінському воєводстві. Ця політична сила тісно пов’язана з РФ.

До прикладу, лідер партії Януш Корвін-Мікке вимагав визнати окупацію Криму і сам відвідав півострів у 2015 році, де провів зустріч зі ставлеником Кремля Сергієм Аксьоновим.

16 листопада на польському пункті пропуску «Корчова» відбулася зустріч організаторів акції та співзасновника партії «Конфедерація свободи і незалежності» та лідера «Конфедерації Корони Польської» Гжегожа Брауна.

Браун був єдиним депутатом польського Сейму, який виступав проти резолюції із засудженням російського терору у Бучі. Саме він є автором гасла «зупиніть українізацію Польщі».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?