Словацькі перевізники заблокували рух вантажівок через пункт пропуску на кордоні з Україною — ДПСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Словацькі перевізники заблокували рух вантажівок через пункт пропуску на кордоні з Україною — ДПСУ

ДПСУ
Вишнє–Нємецке

11 грудня представники спілки перевізників Словаччини заблокували рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє–Нємецке» на кордоні з Україною.

Пункт пропуску «Вишнє–Нємецке» заблокований

Прикордонники повідомляють, що інформацію про блокування руху отримали о 16:10 від словацьких прикордонників.

Наразі йдеться про обмеження руху вантажівок, які прямують з України в бік Словаччини. На виїзд зі Словаччини рух вантажівок наразі не блокують.

На цей час перед пунктом пропуску «Ужгород», суміжним словацькому «Вишнє Нємецке», в електронній черзі на виїзд до Словаччини перебувають 1263 вантажівки. Пропуск легкових автомобілів та автобусів здійснюється в штатному режимі.

Державна митна служба зазначає, що перевізники можуть обирати для перетину кордону найближчі ПП "Чоп - Захонь" на кордоні з Угорщиною або "Дякове - Халмеу" на кордоні з Румунією.

Блокування словацько-українського кордону

21 листопада представники Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) на годину заблокували ПП "Вишнє Нємецьке – Ужгород" з боку Словаччини, щоб висловити солідарність з польськими перевізниками.

Вино вимагають запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів.

1 грудня UNAS знову заблокував рух на ПП "Вишнє Нємецьке – Ужгород". 4 грудня о 22:00 акція завершилася.

8 грудня UNAS зустрівся з міністром транспорту Словаччини Йозефом Ражем, проте дійти згоди щодо виконання вимог перевізників не вдалося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?