Словацькі перевізники продовжать блокаду кордону з Україною — відомі причини
Категорія
Світ
Дата публікації

Словацькі перевізники продовжать блокаду кордону з Україною — відомі причини

Страйк
Джерело:  Еспресо

Блокування розпочнеться 11 грудня о 15:00 і триватиме доти, доки не будуть задоволені вимоги перевізників.

Словацькі перевізники продовжують страйк

Словацькі перевізники з 11 грудня продовжують акції протесту на пункті пропуску Вишнє Нємецьке – Ужгород

Про це повідомив журналіст та депутат Ужгородської міськради Віталій Глагола.

Президія Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) оголосила про продовження акції протесту на прикордонному переході Вишнє Нємецке – Ужгород, – повідомляє Глагола.

Блокування розпочнеться 11 грудня о 15:00 і триватиме доти, доки не будуть задоволені вимоги перевізників.

Основною вимогою UNAS є скасування "транспортного безвізу", що діє між Європейським Союзом та Україною з 1 липня 2023 року.

За словами перевізників, цей безвіз призвів до значного зростання конкуренції з боку українських перевізників, які пропонують нижчі ціни на перевезення.

В'їзд на територію Словацької Республіки для вантажного транспорту буде заблоковано. Пасажирський рух обмежувати не будуть, – повідомляє Віталій Глагола.

Раніше Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) заявив, що готовий повністю заблокувати прикордонний пункт Вишнє Нємецьке – Ужгород, якщо ситуація зі скасуванням системи дозволів для українських далекобійників не буде вирішена.

Що відомо про плани Словаччини заблокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

Саме тому UNAS залишається у стані готовності до страйку, і у випадку, якщо не буде іншої альтернативи для вирішення ситуації, UNAS готовий повністю заблокувати прикордонний пункт "Вишнє Нємецьке – Ужгород" в обох напрямках, - говориться в повідомленні.

Перевізники подякували міністру транспорту Словаччини Йозефу Ражу за порушення проблеми скасування дозвільної системи для українських перевізників та його впливу на автомобільний транспорт Словаччини в Брюсселі.

Ми також хотіли б подякувати йому за те, що він зустрінеться з представниками UNAS в четвер, 7 грудня, де ми також обговоримо вплив цієї ситуації та будемо шукати рішення, щоб її змінити, – йдеться в заяві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?