На тлі антисемітського скандалу. Маск приїхав до Ізраїлю
Категорія
Світ
Дата публікації

На тлі антисемітського скандалу. Маск приїхав до Ізраїлю

Маск у Ізраїлі
Джерело:  The Times of Israel

27 листопада мільярдер Ілон Маск прибув до Ізраїлю. Напередодні Маска звинуватили у поширенні антиєврейської ненависті через його соціальну мережу X. 

Маск завітав до Ізраїлю

27 листопада американський бізнесмен і власник соціальної мережі Х Ілон Маск, якого звинувачують в антисемітизмі, прибув до Ізраїлю і зустрівся з прем’єр-міністром країни Біньяміном Нетаньяху.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Так, Нетаньяху провів Маску екскурсію по ізраїльському кібуцу Кфар-Аза, спустошеному під час нападу ХАМАС 7 жовтня, коли терористи увірвалися в громаду, вбиваючи цілі родини і викрадаючи десятки мирних жителів до Гази.

Маск вислухав розповіді лідера місцевої ради та представника відділу прессекретаря ЦАХАЛ про масові вбивства в кібуці.

Американському мільярдеру також розповіли історію 4-річної ізраїльсько-американської дитини Авігайл Ідан, яку викрали в Газу та звільнили вчора в рамках угоди про захоплення заручників.

Під час поїздки в Ізраїль бізнесмен зустрінеться з громадянами, чиїх родичів утримував ХАМАС у полоні в Газі.

Також очікується зустріч із президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом, під час якої лідер країни підкреслить необхідність вжиття заходів для протидії зростанню антисемітизму в інтернеті.

Візит Маска збігається з чотириденним перемир'ям у війні Ізраїлю з палестинськими бойовиками ХАМАС у Газі, під час якого 40 із 240 заручників, яких, за словами Ізраїлю, утримував ХАМАС, повернулися до країни.

Маск і антисемітизм

Нещодавно Білий дім звинуватив Ілона Маска у поширенні "огидної брехні" про євреїв після того, як власник компанії X схвально відреагував на антисемітський пост на платформі.

Після цього повідомлялося, що соціальна мережа Х (раніше Twitter) може втратити 75 млн дол доходу від реклами до кінця 2023 року, оскільки десятки великих брендів призупинили свої маркетингові кампанії після висловлювань бізнесмена і власника мережі Ілона Маска.

Водночас сам бізнесмен заявив, що частину доходів від соціальної мережі планує направити на гуманітарну допомогу до лікарень Ізраїлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?