На Україну знову насувається негода. Де чекати дощі, грози та град
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну знову насувається негода. Де чекати дощі, грози та град

гроза
Джерело:  Наталка Діденко

Попри те, що новий тиждень в Україні буде теплим та навіть спекотним, не обійдеться без дощів та короткочасного похолодання.

Головні тези:

  • Зниження температури можливе на заході та півночі країни, але загалом літо входить у найтеплішу пору.
  • На заході України очікуються грозові дощі, сильні зливи, град та шквали, швидкість яких може сягати 17-22 м/с.
  • Найближчими днями буде переважно без опадів, лише 18 червня на сході та 19 червня на північному заході країни можливі дощі та грози.

Якою буде погода в Україні 18-23 червня

Важливим даними поділилася синоптикиня Наталка Діденко.

Вона звертає увагу на те, що зниження температури буде не по всій Україні, а тільки на заході та півночі.

Тиждень буде теплим, до спеки, хіба що у четвер короткочасно похолоднішає на півночі, заході України, — наголосила Наталка Діденко.

Експертка також підтвердила, що просто зараз "літо входить у найщедрішу та найтеплішу пору".

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, попри те, що подекуди йтимуть дощі, у більшості регіонів країни переважатиме тепла та подекуди спекотна повітряна маса.

Підвищення температури буде спостерігатися на півдні та південному сході.

Окрім того, наголошується, що на заході очікується надходження повітряних мас та атмосферних фронтів із центральної Європи.

Вони можуть спровокувати дощі та грози, а подекуди навіть можливі сильні зливи, шквали та великий град.

Як стверджує Кібальчич, у західних та Київській областях очікуються грозові дощі, місцями сильні зливи, град та шквали 17-22 м/с.

Що прогнозує Український гідрометцентр

Синоптики зазначають, що найближчими днями буде переважно без опадів, лише вдень 18 червня на сході, а 19 червня на північному заході країни місцями пройде короткочасний дощ, гроза.

Ба більше, вказано, що 20 червня, в Україні місцями пройдуть короткочасні дощі, грози. Вдень у східних, південних та більшості центральних областей подекуди буде град та шквали 15-20 м/с.

У п'ятницю в Україні буде без опадів. Температура у південній частині вночі +16°...+21°, вдень повітря прогріється до +26°...+31°. На решті території країни 21 червня вночі буде +11°...+16°, а вдень +21°...+26°, — йдеться в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?