На Закарпатті оголосили триденну жалобу за загиблими воїнами зі 128 бригади
Категорія
Україна
Дата публікації

На Закарпатті оголосили триденну жалобу за загиблими воїнами зі 128 бригади

Віктор Микита / Закарпатська ОВА
Свічка

Триденний траур оголосили у Закарпатській області за загиблими воїнами 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Трагедія зі 128 бригадою

У районі виконання бойових завдань трагічно загинули наші побратими, воїни 128-ї ОГШБр, які ціною власного життя захищали незалежність України від окупантів, – написав голова Закарпатської області Віктор Микита.

За словами Віктора Микити, 6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу, будуть приспущені державні прапори.

Щоранку о 9:00 вшановуватимуть пам’ять воїнів хвилиною мовчання, у храмах різних конфесій області відбудуться богослужіння.

Що відомо про трагедію

Російські терористи 4 листопада вдарили по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади у Запорізькій області. Воїнів зібрали для вручення нагород до Дня артилериста. У цей момент по місцю скупчення бійців було завдано удару.

Міністр оборони Рустем Умєров та ЗСУ підтвердили удар ракетою "Іскандер-М". Внаслідок обстрілу загинули військовослужбовці, поранення отримали і місцеві жителі.

Міноборони проведе перевірку за фактом жахливої трагедії.

До слова, 128 бригада – це з'єднання гірської піхоти Сухопутних військ України. Бригада перебуває у складі оперативного командування "Захід".

Воїни 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади обороняли Україну з 2014 року, коли розпочалися бойові дії на Донбасі. Восени 2022 року захисники брали активну участь у визволенні Херсонської області.

Також відомо, що бійці тримали оборону на Бахмутському напрямку. У 2023 році штурмовики звільнили населені пункти Лобкове і П'ятихатки на Запорізькому напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?