На Закарпатті зійшло два селевих потоки та підтопило будинки
Категорія
Україна
Дата публікації

На Закарпатті зійшло два селевих потоки та підтопило будинки

На Закарпатті зійшло два селевих потоки та підтопило будинки
Джерело:  online.ua

Через підняття ґрунтових вод на Закарпатті підтопило будинки та домогосподарства. Також на дороги зійшли селеві потоки.

Джерело: ДСНС

Зсуви та підтоплення на Закарпатті

Станом на ранок 5 січня на території Закарпатської області внаслідок підняття ґрунтових вод зафіксовано низку підтоплень. Загалом у Рахівському, Тячівському та Хустському районах підтоплено 7 підвальних приміщень, 6 житлових будинків та 21 дворогосподарство. Для відкачки води залучалася техніка місцевих пожежно-рятувальних підрозділів, - повідомили у ДСНС.

Крім того, вночі зійшли селеві потоки на дорогу регіонального значення в с. Нижній Бистрий Хустського району та автошлях національного значення у Рахові.

Наразі шляхи вже розчищено, а рух транспорту відновлено.

Селеві потоки (селі) — це короткочасні гірські потоки, які складаються із суміші води і великої кількості твердого матеріалу. Вони виникають унаслідок дощів, інтенсивного розтавання снігу та льоду, завалів і гребель у долинах, де наявні великі запаси розсипчасто уламкового матеріалу.

Причинами виникнення селевих потоків майже завжди є сильні зливи, інтенсивне танення снігу та льоду, промив гребель водойм.

Фото - zk.dsns.gov.ua

Закарпатські рятувальники відшукали заблукалих туристів

Нагадаємо, що 4 січня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в районі г. Петрос Рахівського району заблукали четверо туристів.

Троє чоловіків і жінка, усі з Одеси, вийшли в похід попри те, що рятувальники під час реєстрації закликали їх відмовитися від мандрівки у зв’язку з поганими погодними умовами. Туристи спромоглися піднятися на Петрос, але коли спускалися вниз, то через погану видимість і сильні опади втратили орієнтир та заблукали, - розповіли в ДСНС.

Для пошуків туристів залучили фахівців гірських пошуково-рятувальних відділень села Лазещина, міста Рахів і села Кваси, адже туристи не могли розкласти вогнище й існувала небезпека, що вони замерзнуть у горах.

Туристи змогли надіслати рятувальникам свої координати, завдяки яким їх близько опівночі й відшукали в районі полонини Скапеска. Туристів транспортували до пошуково-рятувального відділення села Лазещина, звідки вони самостійно вирушили до готелю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?