НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського — деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського — деталі

НАБУ
Олег Гладковський

Національне антикорупційне бюро розшукує колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського. Його обвинувачують у зловживаннях при закупівлі автівок для армії.

У чому обвинувачують Олега Гладковського

У НАБУ повідомили, що Гладковський спільно з ексзаступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується в організації закупівлі в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів підвищеної прохідності за незаконно збільшеними цінами.

Сума завданих збитків державі становить понад 17 млн грн.

Двоє обвинувачуваних у 2017 році організували закупівлю в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за незаконно збільшеними цінами.

Гладковський втік за кордон

У жовтні 2019 року Гладковському було повідомлено підозру.

19 жовтня 2019 року ВАКС заарештував колишнього першого заступника секретаря РНБО з альтернативою внесення 10,6 млн грн застави.

21 жовтня 2019 року за нього внесли заставу.

У березні 2022 року суд звернув заставу в користь ЗСУ, і змінив запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Після цього, обвинувачений перестав з'являтись на судових засіданнях, а за інформацією НАБУ і САП, взагалі виїхав за кордон. Відтак, його оголосили в розшук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?