НАБУ перевірить транзакції "Приватбанку" з Pandora Papers
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ перевірить транзакції "Приватбанку" з Pandora Papers

НАБУ перевірить транзакції "Приватбанку" з Pandora Papers
Джерело:  online.ua

Після публікації журналістського розслідування щодо відмивання грошей через "Приватбанк", НАБУ вирішило дослідити усі фінансові транзакції банку, про які згадується у матеріалі Pandora Papers.

Джерело: Укрінформ

"Детективи НАБУ в межах розслідування так званої справи ПриватБанку досліджують всі транзакції цієї фінансової установи, в тому числі й ті, які згадані в матеріалі Міжнародного консорціуму журналістів. За результатами буде ухвалено рішення згідно з законодавством", – йдеться у повідомленні.

Раніше редакція Слідство.Інфо оприлюднила фільм-розслідування "Офшор 95", в якому йдеться про те, що документи Pandora Papers частково підтвердили схему переказу коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського в офшорні фірми Президента Володимира Зеленського.

Журналістам вдалося визначити кінцевих власників офшорів, які могли отримати кошти, і що ці кошти нібито могли бути частиною історії з виведенням і відмиванням коштів ПриватБанку.

Що відомо про розслідування Pandora Papers

Pandora Papers – витік 11,9 млн неструктурованих записів, пов'язаних із понад 300 політиками. Розсліжування було проведене представниками 150 редакцій з усього світу під егідою Міжнародного консорціуму журналістів (ICIJ). Документи включають паспорти, електронні листи, договори на нерухомість та інформацію про реєстрацію компаній. Це дані 14 постачальників офшорних послуг, які працюють у 38 юрисдикціях.

Дослідження викриває цілу низку політиків світового рівня, надаючи доказову базу про офшорні активи 35 колишніх і чинних світових лідерів. В цьому переліку є чимало гучних імен, таких, як експрем'єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, король Йорданії Абдалла II, президент Кенії Ухуру Кеніата. Не оминає увагою розслідування і схеми російських бізнесменів. Зокрема, воно викриває причетність російського медіаменеджера Костянтина Ернста до мільярдної приватизаційної угоди у РФ.

Документи розвінчують фінансові схеми, які дозволяють 0,1% людей на планеті приховувати свій статок від контролюючих органів і громадськості. У ICIJ називають його найбільшим в історії витоком фінансових даних політиків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?