Нацбанк за тиждень продав на міжбанку понад 520 млн дол
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк за тиждень продав на міжбанку понад 520 млн дол

НБУ
Валюта

Національний банк за тиждень з 20 по 24 листопада на міжбанківському валютному ринку продав 522,1 млн доларів і купив 0,68 млн доларів. 

Яка ситуація з валютою

Згідно з даними валютних інтервенцій Нацбанк за тиждень продав на міжбанківському валютному ринку 522,1 млн доларів, що на 199,05 млн доларів менше ніж тижнем раніше, коли обсяг продажу з резервів становив 721,15 млрд дол. 

Фото – bank.gov.ua

При цьому регулятор купив 0,68 млн доларів, а тижнем раніше – 0,5 млн. 

Для чого НБУ вводив фіксований курс

2 жовтня Національний банк оголосив про перехід від режиму фіксованого курсу. Починаючи з 3 жовтня офіційний курс долара почав змінюватися – вперше з липня 2022-ого.

Новий режим в НБУ називають "керованою курсовою гнучкістю". Перехід до неї є одним з кроків у напрямку повної валютної лібералізації та повернення до довоєнного режиму роботи валютного ринку.

Відповідно, НБУ більше не буде встановлювати значення курсу долара директивно. Починаючи з 3 жовтня курс долара змінюється відповідно до ситуації на валютному ринку.

Як пояснюють в НБУ, такі рішення допомогли запобігти паніці й забезпечити стабільну роботу фінансової системи, а також сприяли адаптації бізнесу та населення до умов повномасштабної війни.

Загалом від початку року Нацбанк продав вже 24,809 млрд доларів, а купив – 213,06 млн доларів. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?