Нацвідбір на Євробачення-2024. Українці визначилися з членами журі
Категорія
Культура
Дата публікації

Нацвідбір на Євробачення-2024. Українці визначилися з членами журі

Євробачення-2024

22-го січня у застосунку “Дія” офіційно завершилося голосування, яке визначило трьох членів журі цьогорічного Національного відбору на Євробачення 2024.

Відомі імена членів журі Нацвідбору на Євробачення-2024

Варто зазначити, що у голосуванні брали участь 720 тисяч українців.

Саме вони обрали журі Нацвідбору на Євробачення-2024.

Лідерами голосування стали:

  • Андрій Данилко, народний артист України й творець сценічного образу VERKA SERDUCHKA (43,79%);

  • Джамала, переможниця Євробачення-2016 (23,62%);

  • Сергій Танчинець, фронтмен гурту БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ (12,42%).

Що важливо розуміти, вже 3 лютого, у фіналі Нацвідбору, зіркова трійка журі разом з глядачами обере представника України на Євробаченні-2024.

Нацвідбір на Євробачення-2024 сколихнув перший гучний скандал

Нещодавно відомі українські співачки Alyona Alyona та Jerry Heil представили спільний трек для Національного відбору на Євробачення-2024.

Артистки дали йому символічну назву Teresa & Maria. Попри те, що багатьом українцям він сподобався, чимало слухачів жорстко розкритикували цю композицію.

Як виявилося, річ у тім, що образ Мати Терези вкрай неоднозначний, як і її біографія.

Українці у коментарях до пісні назвали її “садисткою та лицеміркою, яка насолоджувалася стражданнями інших”.

На ці докори уже відреагувала Jerry Heil. Вона звернула увагу на те, що трек не про Терезу й вона там згадується лише як символ.

Річ у тім, що люди не зрозуміли, що ми хотіли сказати. Це ж не пісня про Матір Терезу, не біографічна композиція. Образ Матері Терези використовується як символ. Якщо ви когось називаєте Матір'ю Терезою, то що маєте на увазі? Що це дуже добра і сердечна людина. Тому й пісня про те, що поруч з нами є символи такого жіноцтва. Вона про об'єднання навколо чогось дуже світлого. Тому я б не загострювала увагу саме на Матері Терезі. Вона була, як ми зараз уже розуміємо, неоднозначною, але люди, які це пишуть, не розглядають ситуацію з двох боків, - розповіла Jerry Heil в ефірі на Радіо Промінь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?