Найдовша місія Dragon. Астронавти з Crew-8 повернулися на Землю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Найдовша місія Dragon. Астронавти з Crew-8 повернулися на Землю

Crew-8
Джерело:  Space

Місія астронавтів SpaceX Crew-8, яка провела у космосі понад 230 днів, безпечно повернулася на Землю. Вона стала найдовшою з тих, які запускала компанія.

Головні тези:

  • Місія астронавтів SpaceX Crew-8 тривала понад 230 днів, ставши найдовшою в історії компанії.
  • Астронавти повернулися на Землю у капсулі Endeavour поблизу узбережжя Флориди після відкладення через негоду.
  • Безпека є пріоритетом для FAA, і компанії, які порушують правила безпеки у космічних перевезеннях, несуть юридичну відповідальність.

Астронавти з Crew-8 повернулися на Землю

Капсула Endeavour 25 жовтня о 10.29 за київським часом приводнилася у Мексиканській затоці, поблизу узбережжя Пенсаколи (штат Флорида).

До складу місії Crew-8 входили астронавти NASA Меттью Домінік, Майкл Барратт і Дженетт Еппс, а також космонавт з країни-агресорки Олександр Гребенькін.

Повернення Crew Dragon-8 на Землю було відкладено на два тижні через негоду в районі приводнення. Астронавти провели у космосі понад 230 днів.

Повернення на Землю Crew-8

Crew-8 — це найдовша місія Dragon на орбіті на сьогодні, — зазначили у SpaceX.

Що відомо про штрафи SpaceX за порушення правил запуску космічних ракет

Через кілька днів після того, як регулятор у США (Федеральне управління цивільної авіації) заборонив компанії Ілона Маска SpaceX протягом наступних двух місяців здійснювати пуски ракети Starship, компанії висунули штрафи за ймовірні порушення безпеки під час запусків двох ракет у 2023 році. 

Зазначається, що FAA пропонує SpaceX виплатити цивільний штраф у розмірі 633 тис доларів за невиконання вимог ліцензії в травні і липні 2023 року.

Безпека — це рушійна сила всього, що ми робимо в FAA, включно з юридичною відповідальністю за нагляд за безпекою компаній, що мають ліцензії на комерційні космічні перевезення. Недотримання компанією вимог безпеки потягне за собою наслідки, — заявив головний юридичний консультант FAA Марк Ніколс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?