Наймасовіше читання поеми "Катерина" Шевченка. В Україні зафіксували рекорд
Категорія
Культура
Дата публікації

Наймасовіше читання поеми "Катерина" Шевченка. В Україні зафіксували рекорд

МКІП
Рекорд

Масове читання пройшло у межах ініціативи "Шевченко єднає" та було присвячене 210-й річниці з дня народження поета. Дипломи із засвідченням рекорду отримають всі учасники, які читали поему.

Рекорд до дня народження Шевченка поставили в Україні

В Україні зафіксували рекорд із наймасовішого читання поеми "Катерина" Тараса Шевченка: у заході взяли участь 210 людей із 22 країн світу.

Про це повідомили на сайті Мінкульту.

До флешмобу долучилися низка державних діячів, народні депутати, а також представники культури: волонтери та артисти Аміль і Раміль Насірови, диджейка та ведуча Дар'я Коломієць, актор Олександр Кобзар, правозахисниця Олександр Матвійчук, актор і голова Шевченківського комітету Євген Нищук та інші.

Рекорд України
mcip.gov.ua

Урочиста церемонія фіксації рекорду відбулася 11 березня у Міністерстві культури та інформаційної політики. Захід відвідали в. о. міністра культури Ростислав Карандєєв, посолка Аргентини в Україні Елена Летісія Тереса Мікусінскі, генеральна директорка Книги світових рекордів Ганна Крисюк.

У Києві читали вірші Шевченка

Іноземні дипломати разом із українцями 9 березня відзначили річницю дня народження Тараса Шевченка.

Своїми привітаннями вони поділилися у соцмережах.

Частина дипломатів українською декламувала вірші поета.

Зокрема, Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс опіблікував відео, на якому він читає вірш Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?