NASA вперше розповіло про невідомі деталі дослідження НЛО
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA вперше розповіло про невідомі деталі дослідження НЛО

NASA вперше розповіло про невідомі деталі дослідження НЛО
Джерело:  online.ua

Американське космічне агентство NASA вперше розповіло про перебіг своїх досліджень, які пов'язані з невідомими аномальними об'єктами чи явищами, тобто з НЛО.

Джерело: BBC

NASA вивчає невідомі літаючі об'єкти

У червні 2022 року NASA ствлрило спеціальну групу, в завдання якої входить вивчення так званих непізнаних повітряних явищ (UAP - Unidentified Aerial Phenomena), які в минулому називалися НЛО (непізнані літаючі об'єкти).

Непізнані повітряні явища - новий термін, що охоплює об'єкти або події в небі, під водою або в космосі, які неможливо одразу ідентифікувати та пояснити з наукового погляду.

На кінець травня група вивчила понад 800 повідомлень про невідомі літаючі об'єкти, з яких лише невелика частина не піддається науковому поясненню.

Директор Управління з вирішення аномалій у всіх областях (AARO) Міністерства оборони США Шон Кіркпатрік розповів, що кожного місяця до них надходить 50 -100 загадкових на перший погляд явищ.

Проте від загальної бази даних лише від 2% до 5% є явищами, які "можливо, справді є аномалією".

Пілоти бояться насмішок за повідомлення про НЛО

У звіті Пентагону за 2021 рік йдеться, що зі 144 спостережень військових пілотів, зроблених з 2004 року, всі, крім одного, так і залишилися незрозумілими. Офіційні особи не відкидають можливості того, що ці об'єкти мають позаземне походження.

Голова групи NASA Девід Спергель розповів, що цивільні пілоти дуже неохоче повідомляють про свої спостереження, і все тому, що бояться насмішок.

Одна з наших цілей - саме позбутися тавра, тому що нам необхідні високоякісні відомості для вирішення важливих питань, що стосуються непізнаних повітряних явищ.

Деякі вчені за свою роботу в цій галузі вже зіткнулися зі справжнім цькуванням в інтернеті.

Цькування веде лише до подальшої стигматизації області UAP, значно ускладнюючи науковий процес та відбиваючи в інших бажання вивчати цей важливий предмет, - заявила наукова керівниця NASA Нікола Фокс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?