NASA зафіксувало невідомий сигнал з-поза меж нашої галактики
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA зафіксувало невідомий сигнал з-поза меж нашої галактики

Космос
Джерело:  Science Alert

Астрономи NASA виявили несподіваний «сигнал», що надходить з-за меж нашої галактики, і який вони не можуть пояснити.

Звідки походить таємничий сигнал

Астрономи проаналізували дані спостереження, які протягом 13 років отримували з потужного телескопа Fermi Space Telescope.

Це була «несподівана і поки що нез’ясована особливість за межами нашої галактики», — написав Френсіс Редді з Центру космічних польотів імені Годдарда NASA.

Потужний телескоп може виявляти гамма-промені — величезні спалахи світла, які в тисячі до сотень мільярдів разів перевершують наші очі.

Вони часто виникають під час вибуху зірок або ядерного вибуху. Вчені натрапили на інший сигнал в іншій частині космосу, а не там, де шукали раніше.

Це абсолютно випадкове відкриття. Ми знайшли набагато сильніший сигнал і в іншій частині неба, ніж та, яку ми шукали, — сказав Олександр Кашлінскі, космолог з Університету Меріленда.

Науковці шукали одну з найстаріших властивостей гамма-випромінювання для створення перших атомів — космічний мікрохвильовий фон.

Натомість вони знайшли дипольну структуру гамма-випромінювання, де один кінець сигналу більш гарячий і має одні з найбільш енергійних космічних частинок, які вони коли-небудь виявляли.

Небо в гамма-променях з пурпуровими колами, що ілюструють невизначеність напрямку, звідки надходить більше гамма-променів високої енергії (Центр космічних польотів імені Годдарда NASA)

Учені вважають, що це відкриття може бути пов’язане з космічним гамма-випромінюванням, яке спостерігала обсерваторія П’єра Оже в Аргентині в 2017 році.

Астрономи вважають, що ці два явища можуть походити з одного неідентифікованого джерела, враховуючи їх схожу структуру.

Вони сподіваються знайти таємниче джерело або розробити альтернативні пояснення обох особливостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?