Наскільки ймовірним є обвал оборони ЗСУ — оцінка США
Категорія
Україна
Дата публікації

Наскільки ймовірним є обвал оборони ЗСУ — оцінка США

ЗСУ
Джерело:  The New York Times

Видання The New York Times з'ясувало, яким буде подальший розвиток подій на українському фронті на думку американських військових.

ЗСУ зможуть витримати натиск армії РФ

Як вказано в конфіденційній оцінці американських військових, солдати РФ продовжать просування в Україні найближчими днями, однак розгром бійців ЗСУ вважається малоймовірним.

Армія РФ буде продовжувати "здобувати незначні успіхи на сході та південному сході до 9 травня", яке для Кремля має символічне значення.

За словами інсайдерів видання, висновок аналізу військових США полягає в тому, що "українські військові не зазнають повного розгрому вздовж лінії фронту, попри гострий брак боєприпасів".

Також NYT поспілкувалося з іншими своїми анонімними джерелами, які стверджують, що у не вистачить сил та ресурсів, щоб здійснити серйозний наступ до 9 травня.

Це вимагало б значного нарощування сил, чого американські посадовці що не бачать, - пояснив інсайдер.

Окрім того, американські військові прогнозують, що ЗСУ зможуть стабілізувати лінію фронту завдяки новій військовій допомозі від західних союзників в найкращому разі влітку, а в найгіршому – до кінця року.

Росія може вдатися до “агресивної тактики”

За словами очільниці Національної розвідки США Авріли Гейнс, російський диктатор Володимир Путін, цілком ймовірно, буде вдаватись до агресивної тактики з огляду на те, що внутрішні і міжнародні події розвиваються на його користь.

Гейнс звертає увагу на те, що країна-агресорка РФ посилила удари по інфраструктурі України, щоб перешкодити Києву переміщати озброєння і війська.

Усе більш агресивна тактика Путіна проти України, така як удари по українській електроенергетичній інфраструктурі, має на меті переконати Україну в тому, що продовження війни лише збільшить шкоду для України і не пропонує жодного правдоподібного шляху до перемоги, – пояснила вона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?