Наступ на Курську область. ДШВ показали перші години прориву — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Наступ на Курську область. ДШВ показали перші години прориву — відео

Десантно-штурмові війська ЗСУ
ДШВ

Десантно-штурмові війська України показали, якими були перші години битви за Курську область РФ з російськими окупантами.

Головні тези:

  • Стало відомо, як насправді відбувався прорив українських сил на російську Курщину.
  • Важливі складники успішної операції - ретельна підготовка, планування, раптовість, бойовий дух та інформаційна тиша.
  • Наступ у Курській області відкриває нову сторінку в російсько-українській війні. 

Початок Курської операції — як насправді все відбувалося

За словами воїнів, розмінування, прорив кордону, знищення оборонних рубежів ворога, робота авіації, артилерії, захоплення військовополонених — це все те, що відбувалося у перші години наступальної операції Сил оборони в Курській області РФ.

Окрім того, у ДШВ наголошують, що 6 серпня 2024 року — це той День, який увійде в історію російсько-української війни. (день початку Курської операції — ред.).

Як зазначають десантники, вкрай важливими складниками на першому етапі операції були: ретельна підготовка, планування, раптовість, бойовий дух та інформаційна тиша.

Тепер усе залежить від стійкості українського солдата усіх родів військ задіяних в операції, наголошують у ДШВ.

Що важливо розуміти, ядром Курської операції стали дві бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ:

  • львівська 80;

  • чернівецька 82-га.

Згодом до них приєдналася частина 95-ої бригади ДШВ.

Що відомо про ситуацію у Курській області

Згідно з даними аналітиків проєкту DeepState, станом на ранок 16 серпня Сили оборони взяли під свій контроль ще один російський населений пунт — село Внєзапноє Курської області.

На Курщині йдемо вперед. Створена військова комендатура, яка має забезпечити правопорядок, а також всі потреби місцевого населення. Армія працює, — повідомив 15 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Окрім того, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі офіційно заявив, що країна-агресорка почала стягувати частину сил у Курську область, де наступають Сили оборони України.

Нам поки незрозуміло, про яку саме кількість сил ідеться і що вони планують там робити, які їхні наміри, як вони відповідатимуть на дії українців

Джон Кірбі

Джон Кірбі

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?