НАТО проведуть масштабні військові навчання. Що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО проведуть масштабні військові навчання. Що відомо

НАТО
НАТО

Військові 13 країн-членів і партнерів НАТО готуються до участі в навчаннях Nordic Response 2024, які відбудуться у березні як частина серії навчань Steadfast Defender, що відбудуться у Норвегії, Фінляндії та Швеції

Що відомо про масштабні військові навчання НАТО

Навчання будуть націлені на відпрацювання заходів колективної оборони і в них візьме участь понад 20 000 військовослужбовців. Їх проведуть на півночі Норвегії, Швеції і Фінляндії, а також у повітряному і морському просторах країн.

На землі тисячі солдатів будуть відпрацьовувати захист і охорону країн Північної Європи за допомогою різних артилерійських систем, танків, гусеничних машин та інших наземних транспортних засобів. У повітрі діятимуть понад 100 винищувачів, транспортних літаків, літаків морського спостереження, а також гелікоптери і літаки спеціального призначення членів Альянсу. На морі буде задіяно понад 50 підводних човнів, фрегатів, корветів, авіаносців і різних амфібійних суден. Спільні навчання мають на меті оборону і захист Північного регіону.

Ми повинні мати змогу дати відсіч і зупинити будь-кого, хто намагається випробовувати наші кордони, цінності та демократію — за нинішньої ситуації з безпекою в Європі ці навчання надзвичайно актуальні і важливі як ніколи раніше, — заявив командувач Норвезького центру повітряних операцій, Королівських ВПС Норвегії, бригадний генерал Трон Странд.

Він додав, що навчання "Cold Response" мають давню історію і проводяться на півночі Норвегії кожні два роки.

Завдяки вступу до НАТО Фінляндії, а згодом і Швеції, ми розширюємо ці навчання до рівня "Nordic Response" із залученням інших членів Альянсу, — зазначив Странд.

Що цьому передувало

Днями польська поліція попередила, що у рамках польської гілки масштабних навчань НАТО на дорогах країни може спостерігатися велика кількість військової техніки.

У Польщі проходять навчання Dragon-24, які є частиною більших маневрів Steadfast Defender.

Steadfast Defender називають найбільшими навчаннями НАТО з 1988 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?