НАТО звернувся до Зеленського з таємним проханням щодо членства України — The Telegraph
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО звернувся до Зеленського з таємним проханням щодо членства України — The Telegraph

Зеленський
Джерело:  The Telegraph

Як вдалося дізнатися виданню The Telegraph, керівництво Альянсу непублічно закликало українського лідера Володимира Зеленського не звертатися протягом 2024 року до НАТО щодо підтримки членства України в блоці.

НАТО наразі не готовий до рішучих дій щодо України

Анонімні джерела журналістів розповідають, що під час саміту НАТО у Вашингтоні, який повинен відбутися з 9 до 11 липня, команді Володимира Зеленського не запропонують нічого, що допомогло б Україні просунутися на шляху до членства в Альянсі.

Одна з ключових причин такої затримки — страх окремих членів блоку, які бояться бути втягнутими у повномасштабну війну з Росією.

Інсайдери також підтвердили, що адміністрації Джо Байдена та Олафа Шольці "вкрай скептично” ставляться до перспективи подальшого просування України на шляху до повноправного членства в НАТО цього року".

Анонімні джерела також додали, що офіційний Вашингтон не так сильно стурбований, як Берлін, однак обидві столиці лякає загроза з боку Росії для інших членів альянсу".

США і Німеччина наполегливо застерегли Україну від встановлення твердих термінів вступу до НАТО. З цієї причини Зеленського нібито попросили не чинити тиску на окремих союзників, щоб вони знову виступили на підтримку чіткого графіка приєднання України, — пише видання.

У НАТО підтримали декларацію щодо ударів України західною зброєю по РФ

Нещодавно офіційно стало відомо, що Парламентська асамблея НАТО закликала уряди країн-членів Північноатлантичного альянсу дати дозвіл Україні бити по легітимних мілітарних цілях на території РФ західною зброєю.

Що важливо розуміти, це колективне рішення дає парламентарям країн-членів Альянсу інструмент для тиску на свої уряди щодо цього питання.

Ми вставили ці правки. Вони були підтримані більшістю, але не всіма членами-делегаціями. Було проголосовано. Фінально ми маємо текст, який закликає уряди країн-членів НАТО дати таки дозвіл Україні бити по легітимних мілітарних цілях на території РФ, — розповів нардеп, голова постійної делегації України в парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

Також це рішення НАТО уже підтримали французький та німецький лідери Еммануель Макрон та Олаф Шольц.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?