Червоне вино є одним з найсмачніших алкогольних напоїв, які може принести користь та завдати шкоди людському здоров'ю.
Чому червоне вино може спровокувати головний біль
Іноземні науковці дійшли висновку, що фенольні флавоноїди, які містяться у виноградних кісточках та шкірці, можуть бути причиною головного болю після вживання вина.
За їхніми словами, ці сполуки, які надають червоному вину колір і смак, в людському організмі перетворюються на речовини, що можуть спровокувати накопичення токсичного ацетальдегіду в крові.
Що важливо знати про користь вина
Вчені також звертають увагу на те, що у вині є речовини, які потенційно здатні запобігти діабету або інфаркту, а також, цілком ймовірно, продовжити життя.
Однак поки не вдалося з’ясувати, в яких кількостях і як ці речовини допомагають людям.
За словами науковців, те, що раніше називали безпечною кількістю, тепер стало дозою низького ризику.
Що важливо розуміти, йдеться про один напій на день для жінок і два для чоловіків.
Більше по темі
- Категорія
- Технології
- Дата публікації
- Додати до обраного
- Категорія
- Наука та медицина
- Дата публікації
- Додати до обраного
- Категорія
- Наука та медицина
- Дата публікації
- Додати до обраного