Про що люди найчастіше розмовляють зі штучним інтелектом — дослідження
Категорія
Технології
Дата публікації

Про що люди найчастіше розмовляють зі штучним інтелектом — дослідження

Штучний інтелект
Джерело:  online.ua

Сьогодні нікого не здивуєш інформацією про те, що діалоги з чатботами не є конфіденційними. Цим вирішили скористатися вчені, щоб з'ясувати, про що найчастіше люди розмовляють з нейромережами.

Що люди найчастіше обговорюють зі штучним інтелектом

Зазначається, що авторами дослідження стали науковці з Каліфорнійського університету в Берклі (США), Каліфорнійського університету в Сан-Дієго та Університету Карнегі-Меллона.

Вчені проаналізували масштабний набір даних із мільйона реальних діалогів.

Вони дійшли висновку, що до нейромереж звертаються люди з усього світу, оскільки спілкування з ШІ відбувалося 150 мовами.

Як вдалося з’ясувати, майже 50% розмов із чатботами була присвячена "службовим" темам, до прикладу, комп'ютерному програмуванню, роботі з текстами та навіть садівництво.

Окрім того, наголошується, що топтема у таких діалогах - усунення помилок програмного забезпечення та розв'язання задач.

Приблизно 10% таких діалогів зачіпають теми сексу й насильства. Наприклад, часто люди просили чатбота розповісти їм еротичні історії або брати участь у сексуальних рольових іграх.

З якою метою провели це дослідження

На переконання авторів дослідження, детальний аналіз реальних діалогів між штучним інтелектом та людьми стане в пригоді виробникам таких систем.

Насамперед це дасть їм можливість розробити більш ефективні засоби контролю, які унеможливлять небезпечне використання продуктів.

Нинішні версії чатботів усе ще можна назвати експериментальними. Хоча багато з них уже вийшли з етапу тестування й повноцінно працюють, а люди давно знайшли для себе всі можливі способи їхнього застосування, але технологія часто видає помилки, дезінформує, піддається маніпуляціям та обману, - пояснюють вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?